The Tin Turtles i Paisley Powder u Kulturnom centru Mesnička

Ove nedjelje, 21. listopada, bili smo u Kulturnom centru Mesnička na koncertu bendova Paisley Powder i The Tin Turtles.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset u podrumskom prostoru KC Mesnička na pozornicu izlazi bend Paisley Powder. Paisley Powder je novi zagrebački bend u kojem sviraju gitarist/vokal i bubnjar iz benda Thee Melomen, te basist benda Electric Žare, ovo im je bio premijerni nastup pred zagrebačkom publikom, a večer prije su u Varaždinu održali svoj prvi nastup općenito. Ovaj trojac se okupio ne bi li odali počast garage/psych rock bendovima iz šezdesetih, pa smo tako ove večeri od njih dobili četrdesetak minuta poznatih i manje poznatih pjesama bendova kao što su The Kinks, The Byrds, The Rolling Stones i The Sonics, skroz kvalitetno odrađena svirka.

Nakon kraće pauze red je došao i na gostujući bend iz Češke, a to je The Tin Turtles. Ovaj trojac iz Praga nastupa tek nešto više od dvije godine i iza sebe imaju samo jedno izdanje, al se vidi da je to već stara iskusna garage rock ekipica kojoj ovo sigurno nije prvi bend.

Večeras su nam se predstavili s oko četrdesetak minuta autorskih garage/psych/surf pjesama ispunjenih fuzzom i reverbom, nakon čega su pozvali pjevača benda Paisley Powder da im se pridruži i s njima otpjeva pjesmu “You’re Gonna Miss Me“ benda 13th Floor Elevators, te su s njim zaredali još dvije obrade. Publika zadovoljna njihovim nastupom zatražila je da sviraju još, pa smo za kraj dobili i bis. Sve u svemu, prilično kvalitetna glazbena večer u Kulturnom centru Mesnička.

Joža

https://www.facebook.com/turtlestinthe

https://www.facebook.com/PaisleyPowder/

Leave a Reply