Minsk, Zatokrev i Duskburn u Močvari

Ove srijede, 24. listopada, bili smo u Močvari gdje nam je Subsonic Events organizirao koncert bendova Minsk, Zatokrev i Duskburn.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset ovu koncertnu večer otvorio je bend Duskburn. Ovaj zagrebački bend postoji dvanaest godina, iza sebe imaju četiri izdanja, a zadnje od njih “Serpentide“ su izdali ove godine. Večeras su nam priuštili četrdesetak minuta sludge doom metal buke, imali su prilično moćan nastup.

Nakon kraće pauze red je došao na bend Zatokrev. U igri je švicarski bend koji postoji od 2004., iza sebe ima već sedam izdanja i s bendom Minsk su na zajedničkoj europskoj turneji pod imenom Bigod. Ovaj četveročlani bend iz Basela se premijerno predstavio hrvatskoj publici s oko sat vremena psihodeličnog black/death metal zvuka, sporo, mračno i poprilično kvalitetno i energično odsvirano. Na zadnjoj stvari su im se pridružili i članovi benda Minsk i njihov se nastup na samom kraju pretvorio u pravi mali spektakl, po meni je ovo bio vrhunac večeri.

I za kraj večeri ostao nam je bend Minsk. Ovaj američki bend postoji nešto više od petnaest godina, iza sebe imaju osam izdanja, a zadnje im je split album “Bigod“ s bendom Zatokrev kojeg su napravili povodom zajedničke europske turneje. Minsk se već neko duže vrijeme nalazi na samom vrhu tzv. psychedelic metal scene, a da su zaslužili taj status dokazali su i ove večeri.

Od njih smo dobili fini spoj doom i sludge metala s laganom primjesom industriala, set im je trajao oko sat vremena i završili su ga na isti način kao i prošli bend, na zadnjoj pjesmi su im se pridružili svi članovi benda Zatokrev, ali pošto smo takvo iznenađenje imali već priliku vidjeti ove večeri nekako mi je njihova prva kolaboracija bolje sjela. Sve u svemu, još jedna skroz solidna metal večer u Močvari.

Joža

https://www.facebook.com/duskburnband/

https://www.facebook.com/Minsk/

https://www.facebook.com/ZATOKREV/

Leave a Reply