Chain Cult, Skotodini i DDR u Močvari

Ove večeri, 3. listopada, bio sam u Močvari na koncertu bendova DDR, Skotodini i Chain Cult.

Video zapis s koncerta.

 

Malo prije deset sati prvi pred nas izlazi bend DDR. DDR je prilično novi zagrebački bend koji je svoju prvu svirku imao prije nešto više od šest mjeseci u sklopu Štrebertown festivala. Za sada se još uvijek ne može nigdje čuti neki njihov materijal, ali se priča da bi uskoro njihovo prvo izdanje trebalo ugledati svijetlo dana. Ove večeri su nam se predstavili s nešto više od dvadesetak minuta melankoličnog punk rock zvuka, skroz obećavajući bend.

Nakon kratke pauze red je došao na prvi gostujući bend, a to su Skotodini (Σκοτοδίνη). Ovaj grčki bend postoji tri godine i na ovoj europskoj turneji predstavlja svoj istoimeni drugi album “Σκοτοδίνη“. U igri je anarho punk bend u kojem pjevaju svi članovi s tim da im je vodeći vokal ženski, od njih smo dobili oko pola sata retro anarho punka s melankoličnim post punk prizvukom, bijes, očaj i prkos, bend koji me je ugodno iznenadio.

I za kraj nam je ostao još jedan grčki bend koji je, naravno, na zajedničkoj dvotjednoj europskoj turneji s bendom Skotodini, a to je Chain Cult. Ovaj bend iz Atene je isto prilično friški bend, postoje nešto više od godinu dana, ali su njihovi članovi već duži niz godina aktivni na punk sceni, pa me ni ne čudi da ih je pod svoje okrilje odmah uzela sve popularnija underground punk etiketa La Vida Es Un Mus i izdala im ove godine dva izdanja, demo i EP.

Večeras nam je ovaj trojac priuštio oko pola sata post punk zvuka, šišmišarenje, mrak i beznađe ispred šanka u Močvari. Za sam kraj smo i bez nekog velikog truda dobili i bis na kojem su odsvirali obradu benda Wipers. Sve u svemu, skroz solidna dark punk večer u Močvari.

Joža

https://www.facebook.com/chaincultband/

https://skotodini.blogspot.com/

Leave a Reply