The Cavemen i Chickn u MKNŽ Ilirska Bistrica

Ovog petka, 26. listopada, uputili smo se u MKNŽ Ilirska Bistrica gdje se održao koncert bendova The Cavemen i Chickn.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset pred nas izlazi prvi bend večeri, a to je Chickn. Chickn je peteročlani grčki bend koji postoji šest godina i do sada imaju tri dugosvirajuća albuma, a na ovoj turneji promoviraju nedavno izašli “Wowsers!“ album. Večeras su nam kroz četrdesetak minuta svirke predstavili svoj žanrovski prilično šarolik repertoar, glam rock, art punk eksperimentiranje, imali su prilično zanimljiv nastup.

Nakon kraće pauze na red je došao bend The Cavemen. Ovaj novozelandski bend nastanjen u Londonu postoji pet godina i iza sebe do sad imaju tri dugosvirajuća albuma i nekoliko singlica, a na ovoj europskoj turneji promoviraju zadnji album “Nuke Earth“ koji im je izdao Slovenly Records.

Od njih smo dobili što smo i očekivali, pedesetak minuta divljeg, energičnog i prljavog garage punk zvuka, young loud and snotty rekli bi Dead Boys. Publika ih je itekako dobro prihvatila, pa je uz singalong palo i nekoliko stagedivinga, a na kraju, naravno, ako me moj alkoholom natopljen mozak dobro služi, dobili smo i dva bisa, sve u svemu, publika koja voli bendove poput The Reatards, The Spits i Dead Moon ove večeri je došla na svoje, c’mon :).

Joža

https://www.facebook.com/chickntribe/

https://www.facebook.com/thecavemennz/

Leave a Reply