Xmpl radionica

Subota 22. rujna 2018., 17:00h

hacklab01 (AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb)

https://hacklab01.org/blog/sub-22-9-xmpl-workshop

U subotu, 22.09.2018. u prostoru hackerspacea Hacklab01 – Ivan Krpan, stalni član Hacklaba01, founder i lead developer Xmpl projekta predstavit će ideju svojega projekta, upoznati sudionike/ce radionice s funkcionalnostima Xmpl alata, te njegovim korištenjem, kao i daljnjim planovima razvoja projekta, po čemu će polaznici/e dodavanjem novih primjera u Xmpl repozitorij moći i doprinijeti razvoju samog projekta.

Xmpl project je projekt otvorenog koda s osnovnom zadaćom da početnicima/cama približi rad s konzolnim aplikacijama na Linux/Unix sustavima, te ujedno olakša i ubrza korištenje konzole u svakodnevici.

Xmpl tool je jednostavan Linux alat, namijenjen za brzo pretraživanje, dohvaćanje, te izvršavanje Linux primjera iz udaljenog ili lokalnog GitHub repozitorija prilagođenog za rad sa Xmpl alatom. Primarno barata s bazom primjera korištenja raznih CLI alata na Linuxu, te služi kao klijent za dohvaćanje, izvršavanje, uređivanje ili dodavanje novih primjera.

Ova dvosatna prezentacijska, demonstracijska i praktična radionica namijenjena je Linux početnicima/cama, kao i svim iskusnim korisnicima/cama koji/e žele podržati ideju i participirati u razvoju projekta. Za sudjelovanje je potrebno ponijeti osobno računalo, te posjedovati ili napraviti vlastiti GitHub račun.

http://xmpl-tool.github.io

Leave a Reply