Autonomni Kulturni Centar objavljuje dva otvorena poziva za prijavu i realizaciju projekata u 2019. godini

Poštovani,

Programi Autonomnog kulturnog centra Subscena kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride i Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI, objavili su otvorene pozive za 2019. godinu. Rok prijave za oba natječaja je 31.8.2018.

SUBSCENA

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.

U okviru otvorenog poziva za izvedbe i rezidencije avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca u 2018. godini – nudimo:

– smještaj za umjetnike/ce koji/e rade na novoj produkciji

– smještaj za gostujuće izvedbe

– sufinanciranje putnih troškova

– oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku

– oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku

– inspicijenta/icu

– vanjsko oko tijekom rezidencije

– javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere

– prostore za probe i izvedbe

– tehničku edukaciju

– promociju

Rok za prijave: 31.8.2018.

Cjelovit tekst i poveznice za prijavu: http://attack.hr/subscena2019/

FAKI 2019 OTVORENI POZIV — Nejednakost

22. Festival Alternativnog Kazališnog Izričaja, u 2019. godini posvećen temi društvene i ekonomske nejednakosti, njenim uzrocima i posljedicama – otvara poziv aplikacijama za sudjelovanje u novom izdanju.

Info: http://attack.hr/faki22/

Pitanja: faki@attack.hr

Natječaj je otvoren aplikacijama zaključno do 31.08.2018., isključivo putem prijavnice na adresi: https://goo.gl/forms/jmqr1mOXLYaAHcT53

Rok za prijave: 31.08.2018.

Datumi održavanja rezidencija: 1.–26.5.2019.

Datumi održavanja festivala: 21.–26.5.2019.

Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe. Odabirom godišnjih tema FAKI teži fuziji umjetničkih praksi s društveno relevantnim temama te sukreaciji javnog dijaloga.

Leave a Reply