The Truth, Rules i Midnight Climax u Reci:Klaonici!

Ovaj petak, 6. srpnja, bio sam u Reci:Klaonici na koncertu bendova Midnight Climax, Rules i The Truth.

Video zapis s koncerta.

 

Oko jedanaest sati koncertnu večer otvorio je bend Midnight Climax. Prošlo je nešto više od mjesec dana od njihovog zadnjeg koncerta u Zagrebu, u međuvremenu su izdali prvi službeni album koji možete poslušati ovdje: https://midnightclimax.bandcamp.com/album/s-t . I ove večeri su prilično energično otprašili svoj dvadeset minutni set, a svoj su repertoar upotpunili jednom obradom “Nothing“ benda Negative Approach.

Nakon kraće pauze red je došao na zagrebačko/karlovački bend Rules. Kao i bendu Midnight Climax posljednji zagrebački nastup im je bio u novom skvotiranom prostoru BEK, njima u međuvremenu nije izašao nikakav novi materijal, ali da imaju novih stvari mogli smo se uvjeriti ove večeri. Od njih smo dobili još jednu dozu kvalitetne buke, dvadesetak minuta žestoke hardcore punk rokačine, i oni su ubacili jednu obradu u svoj set, moram priznat dosta neobičan izbor za hardcore bend, ali itekako moćnu stvar „Territorial Pissings“ benda Nirvana.

I za kraj nam je ostao kraljevačko/zagrebački bend The Truth. Ovaj bend postoji petnaestak godina, do sada imaju nekoliko izdanja, a posljednje od njih “Tenzija“ 7“ predstavili su ove večeri. Ovaj peteročlani bend nam je priuštio oko pola sata prilično nabrijanog hardcore punk zvuka, angažirano, šaljivo, sXe, žestoko, brzo, ponekad kratko i jasno, a ponekad malo duže, ali isto tako jasno, to je to. I da ne bi bili jedini koji nisu obradili ništa ove večeri za kraj smo dobili pjesmu “Minor Threat“ istoimenog benda.

S ovim koncertom su bendovi Rules i The Truth započeli svoju dvotjednu europsku turneju, sretno im bilo.

Joža

https://fyourules.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/midnightclimaxhc/

https://thetruthbanda.wordpress.com/

Leave a Reply