GAZM, Cell, Eke Buba i Indikator B u Močvari

Ove srijede, 4. srpnja, u organizaciji Doomtown Records-a u Močvari su svirali bendovi GAZM, Cell, Eke Buba i Indikator B.

Video zapis s koncerta.

 

Oko deset sati na pozornicu izlazi bend Indikator B, pošto je njihov vokal/gitarist jedan od organizatora ovog događaja nekako je bio i red da oni otvore ovu hardcore punk večer. Dobili smo finu dvadeset minutnu punk peglaonu od ovog zagrebačko/virovitičkog trojica, s nestrpljenjem očekujemo njihov prvi materijal.

Nakon Indikatora B red je došao na još jedan domaći bend, a to je Eke Buba. Kaj da više kažem o njima, a da već nisam napisao pet puta……ludo, luđe, najluđe, brzo, brže, najbrže, po meni jedan od ponajboljih trenutno aktivnih punk bendova u ‘rvata, odvalili po starom dobrom običaju. 

Nešto prije ponoći pozornicu zauzima prvi inostrani bend, a to je Cell. Ovaj kanadski bend postoji oko dvije godine, do sada imaju tri izdanja, od kojih im je zadnje singlica imena “Tour Tape 2018“, napravljena posebno za ovu europsku turneju s bendom GAZM. Oni su nam priuštili dvadesetak minuta moshastog hardcore punka, sporo kotrljajuće zlo, divlje i moćno, taman da razgiba publiku, što nam više treba.

I za kraj nam je ostao još jedan bend iz Montreala, a to je GAZM. Ovaj bend postoji nešto više od tri godine i iza sebe imaju četiri izdanja, od kojih im je zadnje “Infection 1: Worldwide Hardcore Attack“ split album s bendovima Negative, Muro i Blank Spell. Kada u istoj rečenici pročitam graffiti, metal i hardcore prvo mi na pamet padaju njujorški bendovi tipa Biohazard, Agnostic Front i Cro Mags, ali u slučaju benda GAZM ne brije se na tu prilično mačoidnu estetiku, nego se radi o jednom prilično novom punk hibridu iz Kanade.

Kao što je to već nekako postalo uobičajeno kod nas, ‘ko god da svira zadnji (ili eventualno predzadnji), bio to domaći ili strani bend, nekako su najveće šanse da će baš za vrijeme njihovog nastupa nastati najveći kaos, i bi tako i ovaj put. Za vrijeme njihovog polusatnog hardcore seta nastao je priličan krš i lom, uz njihov prilično agresivan hardcore s elementima metala po sistemu brzo, kratko i jasno razne punk vratolomije zavladale su Močvarinim podijem. Sve u svemu, prilično moćan nastup…urgh!

Joža

https://gazmmtl.bandcamp.com/

https://cellfromthegrave.bandcamp.com/

https://ekebuba.bandcamp.com/

Leave a Reply