Ecstatic Vision u Močvari

Ovaj četvrtak, 5. srpnja, u organizaciji WolfBad Squad-a u Močvari nam je svirao bend Ecstatic Vision.

Video zapis s koncerta.

 

Oko deset sati dojahao sam do Močvare, taman na vrijeme da u ugodnom društvu popijem jedno piće prije samog nastupa. Pošto nije bilo predgrupe vrlo brzo se na pozornici ukazao glavni i jedini bend, a to je Ecstatic Vision. Ovaj filadelfijski četverac okupio se prije nešto više od tri godine, svoja prva dva albuma “Sonic Praise“ i  “Raw  Rock Fury“ izdali su za izdavačku kuću Relapse Records, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju svoj treći album “Under The Influence“ kojeg je prije dva mjeseca izdala talijanska izdavačka kuća Heavy Psych Sound. U Zagrebu su svirali već jednom, i to u Vintage Industrial Bar-u, a ovoga puta red je došao na Močvaru.

Ako ste ljubitelji detroitskih bendova s kraja šezdesetih, tipa The Stooges i MC5, volite bendove Hawkwind i Black Sabbath, a nisu vam strani ni psihodelični i groovie zvuci bendova kao što je Funkadelic onda ste se stvarno mogli nauživati ove večeri u Močvari. Bend ima poprilično energičnog vokala/gitaristu koji jednostavno nema mira, neprestano je u nekom muvingu i stalno nabrijava sve prisutne na ples, dok su Flintstone style bubnjar i basista zaduženi za prilično divlji ritam, a da taj zvuk ne bi bio standardan pobrinuo se njihov drugi gitarist koji kad zamjeni svoj primarni instrument i u svoje ruke uzme saksofon ili flautu daje njihovom zvuku ono nešto. Ovaj bend nam je priuštio nešto više od sat vremena sirovog heavy psych, hard rock zvuka, ovakav iskonski groove nemamo priliku čuti baš često, dečki su odradili stvarno vrhunski nastup.

Ove večeri u Močvari se nije okupio veliki broj posjetitelja, ali sam siguran da je većina prisutnih otišla doma itekako zadovoljna nastupom benda Ecstatic Vision.

Joža

https://www.facebook.com/ecstaticvision/

Leave a Reply