DORF 2018 – Objavljen raspored po gradovima

DORF 2018 – Objavljen raspored po gradovima

Vinkovci, 23.srpnja 2018.  

Primošten uskoro postaje glazbeno-filmski centar ovog dijela Mediterana –  ovogodišnji DORF program nastavlja se najprije 4-6.8. u Primoštenu a potom 23.-25.8 u Vinkovcima.

U Primoštenu će posjetitelji moći pogledati ukupno 8 filmova, od kojih iz regionalne selekcije izdvajamo 2 hrvatske premijere: treći film u serijalu „Glasba je časovna umetnost“, o najvažnijim albumima slovenske rock glazbe, u režiji Igora Zupea bavi se prvim albumom Laibacha, objavljenog 1985. Saznajte sve o uzbudljivim prvim danima, uz ekskluzivne razgovore i fotografije u inovativnom LP formatu ekipe iz Nord Cross Production. Druga hrvatska premijera je „Električni snovi“, dvostrukog DORF pobjednika – redatelja Dušana Moraveca, u produkciji RTV Slovenija. Mihu Kralja su nazivali „jugoslavenskim Jean Michel Jarreom“, svojim albumima i sviranjem od kraja 70-ih je otvorio put brojnim glazbenicima.

Ovogodišnji DORF otvara premijerna regionalna projekcija filma o kultnoj funk megazvijezdi „Betty – Kažu da sam drukčija“ (2017.), autora Phila Coxa (Velika Britanija), koji će biti gost festivala.  Izdvajamo i projekciju nagrađivanog filma „Bunch of kunst“ (2017.) njemačke redateljice Christine Franz, koja je na turneji nekoliko godina pratila izvrsni britanski dvojac Sleaford Mods, još jedna hrvatska premijera.

Premijerno će hrvatskim ljubiteljima glazbenih dokumentaraca biti predstavljeni film „Nevidljive ruke“ (Invisible Hands), o projektu glazbenika Alana Bishopa iz kultnih Sun City Girls, autora Marine Gioti i Georgesa Salameha iz Grčke prikazan je i na Berlinaleu 2017. godine i uzbudljivo je glazbeno putovanje u Cairo, poslastica za sve ljubitelje poetskih dokumentaraca. Izvrstan belgijski road mockumentary „Spit’n’split“ autora Jerome Vanderwattynea jedan je od najzanimljivijih dokumentaraca ikad prikazanih na DORF festivalu, glazbeno-filmska underground poslastica, sa neočekivanim završetkom i opasnim soundtrackom Experimental Tropic Blues Banda.

U popratnom programu, 5.8. na plaži u Primoštenu će biti predstavljena ekskluzivna „Tajna povijest DORFa“ powered by PechaKucha prezentacija. Koncept „20 slika u 20 sekundi“ u kojem će se pod voditeljskom palicom Marija Kovača predstaviti i ispričati svoju priču zadan je Mati Škugoru, Philu Coxu, Voji Šindoliću, Varji Močnik, Martinu Peranoviću i dr.

Nakon projekcija u Primoštenu na otvorenju 4.8. nastupit će DJ Smeđi Šećer, dragi gost svih rasplesanih ljetnih plaža, čiji retro set fantastičnih hitova iz kataloga ex-YU funka i soula već godinama plijeni pozornost svih ljubitelja dobrog zvuka i opsesivno-kompulzivnih sakupljača vinilnih ploča. Večer poslije, 5.8. mjesto za pultom zauzet će već kućni SuperUho DJ Per Le Cler iz Šibenika.

Cijeli taj vikend za VJ-ing na plaži zadužena je mlada i talentirana Klara Bilić iz Zagreba.

Kao i prošlo ljeto, u Primoštenu je organiziran filmsko-glazbeni kviz, koji uređuje i vodi dr.sc. Mario Kovač, nadaleko poznati kvizoman i garancija dobre zabave. Kviz podržava naš partner Klasik TV, koji su osigurali bogate nagrade za najbolje ekipe.

Posebna DORF priznanja ove godine posvećena su osobama iz svijeta književnosti. Nagradu za životno djelo DORF ove godine dodjeljuje Voji Šindoliću, prevoditelju, pjesniku, novinaru, koji nas je upoznao sa djelima brojnim važnim američkim autorima. Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine odlazi u koprivnički „Šareni dućan“.

Festival DORF 2018 održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Partneri festivala su Žedno Uho i Gradski muzej Vinkovci.

 

Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF u Primoštenu.

 

Nova cijena festivalskih SuperUho ulaznica je 250kn.

Kamperske ulaznice prodaju se po cijeni od 120kn.

Dnevne ulaznice možete nabaviti po cijeni 130 kn.

 

Detaljnije:

http://www.superuho.com

 

PRIMOŠTEN,SUPERUHO // 4-6.8.

4.8. (subota)

20:30 Otvorenje

20:35 Bunch of Kunst (HR premijera)

22:00 Električne sanje (HR premijera)

23:00 Betty: Kažu da sam drukčija (HR premijera)

24:00 DJ Smeđi Šećer vs. VJ Klara Bilic

5.8. (nedjelja)

19:30 Glazbeno-filmski kviz (powered by KlasikTV)

20:30 LP film Laibach(HR premijera)

21:30 Glasnije od oružja

23:00 Tajna povijest DORFa powered by Pecha Kucha

24:00 DJ Per Le Cler vs. VJ Klara Bilic

6.8. (ponedjeljak)

20:30 Potencijal buke – Connie Plank

22:00 Nevidljive ruke (HR premijera)

23:30 Spit’n’split (HR premijera)

VINKOVCI,LAPIDARIJ GRADSKOG MUZEJA VINKOVCI // 23-25.8.

23.8. (četvrtak)

20:30 Otvorenje

20:45 Tajna povijest DORFa powered by Pecha Kucha

22:15 DJ Naša stvar

24.8. (petak)

20:30 Pope,vrati se

21:30 Veja

22:00 Izgubljeno vreme

25.8. (subota)

20:30 More than a barbershop (HR premijera)

20:50 Hannah Williams u Tokiju (HR premijera)

21:15 Glasnije od oružja

22:30 Proglašenje pobjednika i dodjela nagrade

Leave a Reply