Dirty Fences, The Degs i Sloming Moops u Močvari

Ovog utorka, 10. srpnja, u organizaciji WolfBad Squad-a i Beat City-a u Močvari su svirali bendovi Dirty Fences, Sloming Moops i The Degs.

Video zapis s koncerta.

 

Malo prije deset sati prvi ispred nas izlazi zagrebački bend Sloming Moops. Ovaj bend postoji tri godine, u startu je to bio one-man bend, a sad već nešto duže od godinu dana nastupaju kao trio, iza sebe imaju dva izdanja, a slučajem okolnosti tek sam ih ove večeri uspio prvi puta vidjeti uživo, svakako ih preporučujem fanovima garage punk i garage rock zvuka. Ove večeri su nam predstavili oko pola sata svojeg materijala, sasvim fina uvertira u ovu rock’n’roll highschool večer.

Nakon Sloming Moops-a došao je red na još jedan zagrebački bend, a to je The Degs. Njih sam zadnji puta gledao prije četiri mjeseca kada su svirali u Močvari s bendom Wooden Indian Burial Ground, u međuvremenu su kao i bend Sloming Moops izdali po jednu pjesmu na kompilaciji It Came From The Garage Vol. 2.. Ovaj bend isto brije na garage punk, ali ubacuju u svoj zvuk i neke blues momente, oni su nam ove večeri priuštili oko pola sata svirke, a svoj su set završili pjesmom “Vjeran pas“ obradom benda Termiti.

I red je došao na “zvijezde“ večeri, njujorški bend Dirty Fences. Ovaj četveročlani bend postoji pet, šest godina, iza sebe imaju desetak izdanja, a na ovoj turneji promoviraju svoj treći po redu dugosvirajući album “Goodbye Love“. Ovaj nastup im nije prvi pred domaćom publikom, već su jednom svirali u KSET-u s bendovima The Shrine, Death Alley i Black Gust. Tijekom godina izmiješali su više glazbenih žanrova, pa smo tako večeras mogli čuti presjek njihovog stvaralaštva uz garage rock, ’77 punk i rock’n’roll stvari, a našla se tu i pokoja tinejđerska “cry baby“ balada.

Dirty Fences su otprašili četrdeset i pet minuta skroz kvalitetne svirke, pa se naravno tražio i bis na kojem su nam odsvirali još dvije stvari. S ovim koncertom su započeli europsku turneju, a sudeći kakvom su žestinom krenuli uskoro će im trebati kvalitetan diler da ne izgore tijekom jednomjesečne putešestvije Europom, sretno im bilo. Nakon ovog koncerta mi se pomalo selimo na obalu, ljeto je pred nama, Zagrebe adio, vidimo se ‘ko zna gdje i ‘ko zna kad….

Joža

https://www.facebook.com/sloming.moops/

https://www.facebook.com/thedegsmusic/

https://www.facebook.com/DIRTYFENCES/

Leave a Reply