Zatvaranje sezone u Klubviziji SC: Izložba fotografija, filmski program i Super 8 radionica!

 
MM centar / 29.6. / 20h / FB event
 

Prije ljetne pauze uspješnu sezonu u Klubviziji SC zatvaramo filmskim programom, izložbom fotografija i Super 8 radionicom 
Fotografije će biti izložene u predvorju MM centra, a rezultat su fotografskih radionica i susreta kroz godinu na kojima članovi laboratorija nastavljaju istraživati mogućnosti kreativnog rada s analognom fotografijom uz mentorstvo profesionalnog fotografa Hrvoja Grgića. Pored izložbe fotografija, sezonu zatvara predstavljanje bečkog filmskog laboratorija filmkoop wien uz projekciju recentnih filmova i audio-vizualni performans. Odabrani filmski program pozivnica je za proslavu ljeta i oda dokolici, razonodi, opuštanju, putovanjima i snovima. 

 
FILMKOOP WIEN je bečki filmski laboratorij za rad s analognim filmom osnovan 2008. od strane učenika Škole za nezavisni film Friedl Kubelka. Kolektiv je do sada organizirao niz radionica, projekcija i izložbi te kontinuirano potiče nezavisni umjetnički rad na Super 8, 16 mm i 35 mm filmskom formatu.

 

Super 8 radionica ::: Good timing is everything! 

 
MM centar / 30.6.(od 15 do 20h) i 1.7. (od 9 do 14h) / FB event

Dvodnevna Super 8 radionica polaznicima će pružiti uvid u fundamentalne koncepte važne za razumijevanja filma – vrijeme i pokret, a kroz praktični rad naučit će rukovati Super 8 kamerom, snimati i potom ručno razvijati materijal tehnikom cross-processing, pretvarajući negativ filmski materijal u pozitiv. Radionicu mentorirajuStefanie Weberhofer i Guillermo Tellechea, članovi filmskog laboratorija Filmkoop Wien.
Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com
Kotizacija: 100 kn (članovi Klubvizije), 150 kn (ostali) 

U prijavi je potrebno ukratko navesti dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 26. lipnja, a izabrane polaznike obavijestit ćemo putem e-maila 27. lipnja.


Stephanie Weberhofer je austrijska filmašica i medijska umjetnica. Pretežito radi s analognim filmskim materijalom te zadnjih pet godina intenzivno proučava praksu nezavisnog eksperimentalnog i ručno rađenog filma, usvajajući brojne tehnike i vještine koje primjenjuje u svom filmskom radu. 
Od 2016. vodi Filmkoop wien, bečku udrugu za promicanje nezavisnog i analognog filmskog stvaralaštva. U sklopu udruge vodi radionice Super8 i 16mm filma, kurira i organizira filmske i druge programe. 

Guillermo Tellechea (Montevideo, Urugvaj) multimedijalni je umjetnik i filmaš koji živi u Beču i Kölnu. Od 2003. snima brojne kratke eksperimentalne filmove radeći primarno s analognim filmskim i fotografskim materijalom. 
Izvodi live performanse s analognim projektorima te prikazuje radove na brojnim festivalima, a neki od recentnih su: Međunarodni festival umjetnosti u Innsbrucku, Strictly Analog Festival, Vienna Art Week, City Leaks Festival i dr. 
Od 2009. snima više od stotinu Super 8 filmskih portreta za svoj projekt „Cinématons“ te je osnivač svjetlosno-zvučnog kolektiva „The Strangers“.

Leave a Reply