S.H.I.T., U.B.T., Drotpad i Indikator B u Reci:Klaonici

Ovaj petak, 22. lipnja, bili smo u Reci:Klaonici gdje se u organizaciji Štreber Bookinga održao koncert bendova Indikator B, U.B.T., Drotpad i S.H.I.T..

Video zapis s koncerta.

 

Tijekom dana dugo očekivana kiša je pomalo stala, nesnosna vrućina je napokon popustila i došao je red da se gradski štakori okupe na balu u Klaonici, Izbavitelj je oko jedanaest odlučio da sa svirkom započne prvi bend, a ta “čast“ je pripala, kome drugome nego domaćinima, bendu Indikator B. Pošto im je bubnjar učo u Virovitici nemaju baš česte prilike za tonske probe i nastupe, al pošto su počeli školski praznici ukazala se nova prilika da ih vidimo uživo. Ovaj zagrebačko/virovitički bend brije na hardcore punk zvuk s početka 80-ih s domaćim tekstovima, petnaestak minuta žestokog tamburanja, što više očekivati, tak se to radi, a priliku za reprizu imate za desetak dana kada će nastupati u Močvari s kanadskim bendovima GAZM i Cell, te domaćim kolegama, bendom Eke Buba.

Nakon Indikatora B red je došao na zagrebački bend Drotpad. Oni su nam večeras pružili prilično energičan polusatni hardcore punk set, za neku malo žešću reakciju pobrinulo se par ljudi, dok ih je većina uglavnom bodrila samo glasnim povicima, nije ni to loše, očito je kao i za vrijeme prvog benda bilo još dosta rano za opći kaos.

Malo poslije ponoći red je došao i na zagrebačko/čakovečki bend U.B.T.. Od njih smo već uobičajeno dobili petnaestak minuta prljave i sirove buke, hardcore punk ludilo uz sve opušteniju i sad već malo više divlju publiku.

I za kraj večeri ostao nam je jedini strani bend ove večeri, a to su Kanađani S.H.I.T.. Ovaj bend postoji nešto više od šest godina i iza sebe imaju desetak izdanja, uglavnom live i 7“, a na ovoj europskoj turneji promoviraju svoj prvi dugosvirajući album “What Do You Stand For?“ kojeg im je izdala La Vida Es Un Mus izdavačka kuća.

Ovakvu eksploziju sirove energije od bendova ne viđamo baš često, pa je tako kao što se moglo i očekivati tek za vrijeme njihovog nastupa zavladao pravi kaos,, pogo, znoj i suze. Od njih smo dobili oko pola sata nabrijane krljačine, Toronto hardcore punk u najboljem izdanju, bilo je o-d-l-i-č-n-o. 

Joža

https://ubtnoise.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/drotpad/

https://whatwedoissecrete.bandcamp.com/album/what-do-you-stand-for

Leave a Reply