Ponor, Sentence, Humanity Is A Curse i Accident u Attacku!

Ovaj četvrtak, 14. lipnja, bio sam u Attacku na promociji vinilnog izdanja albuma ˝Prah i pepeo˝ benda Ponor. Svirali su Sentence, Humanity Is A Curse, Accident i naravno Ponor.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset prvi pozornicu zaposjeda zagrebački bend Sentence. Ovaj koncertno prilično aktivan bend prošle je godine odradio zajedničku europsku turneju s bendom Ponor, a pošto s njima dijele i jednu članicu normalan slijed je bio da će s njima zasvirati i ove večeri. Od njih smo večeras dobili dosta kratak, ali moćan dvadeset minutni set, fina uvertira u ovu hardcore večer.

Nakon Sentence-a na pozornicu izlazi bend Humanity Is A Curse. Ovaj talijanski bend, nastanjen u Berlinu, na ovoj europskoj turneji promovira svoj prvi album Raging for a Lighthouse“, a pošto su pomogli Sentence-u i Ponor-u na njihovoj posljednjoj turneji ovi su im bendovi odlučili uzvratiti istom mjerom i sredili su im gig u Zagrebu. Oni su nam priuštili nešto manje od pola sata prilično agresivnog zvuka, fanovi sludge d-beat neocrust buke su uz njihov nastup došli na svoje.

Nakon kratke pauze došao je red i na bend Ponor. Prošlo je nešto manje od godinu dana od kad je izašao njihov drugi album “Prah i pepeo“, od neki dan ga možete kupiti i na ploči, a ove večeri ste ga, naravno, mogli kupiti i na licu mjesta od samog benda. Večeras su nam isporučili oko pola sata žestokog hardcore zvuka, prkosno, mračno i angažirano, sudeći po povicima potpore bio je to nastup taman po mjeri većine prisutnih.

I za kraj nam je ostao još jedan bend iz Zagreba, a to je Accident. Ovaj bend je bio u hibernaciji skoro dvije godine i eto večeras su se vratili još žešći nego prije.

Od njih smo večeras dobili nešto više od pola sata prljavog i sirovog punk zvuka, malo kaosa za sam kraj večeri uvijek dobro dođe.

Joža

https://www.facebook.com/accidentpunk

https://www.facebook.com/SentenceHC/

https://www.facebook.com/PonorHC/

https://www.facebook.com/humanityisacurse

Leave a Reply