OUTmusic Festival predstavio bendove Total Rejects, Leo Fishhead, Parnepar i Ljepilo!

Ovaj utorak, 26. lipnja, bio sam u Močvari gdje se u organizaciji Beat City-a i Vesele kornjače održao OUTmusic festival, da, dobro ste pročitali OUT, ne IN, svirali su bendovi Ljepilo, Parnepar, Leo Fishhead i Total Rejects.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola jedanaest prvi se ispred nas ukazao bend Ljepilo. To je relativno mladi zagrebačko/pulski bend sačinjen od ekipe koja je već duži niz godina prisutna na domaćoj punk sceni, za sada iza sebe imaju samo jedan demo album koji možete poslušati ovdje: https://ljepilo.bandcamp.com/releases . Iz njihovog video uratka “zaključio“ sam da su dečki navikli svirati u prostorijama stadionskih proporcija, tipa Wembley, pa im je tako taman sjeo nastup na ovom velikom festivalu u prostoru Močvarine birtije. Ove večeri su se predstavili s prilično žestokim dvadeset minutnim hardcore punk setom, što drugo reći nego Hey Ho Ljepilo!

Red je došao na još jedan domaći bend, a to je Parnepar. Ovaj prilično mladi zagrebački bend je dosta koncertno aktivan, a ni studijska aktivnost im nije strana, do nedavno su imali samo demo snimku, a neki dan im je i prvi album “Kako, molim?“ ugledao svjetlo dana, možete ga poslušati ovdje: https://parnepar.bandcamp.com/album/kako-molim. Od njih smo dobili petnaestak minuta novovalnog, noise punk zvuka, fina rokačina.

Oko ponoći red je došao na Nicka Cavea, pardon ne, krivi festival, red je došao na one-man bend Leo Fishhead. Ako ste slušali Reverend Beat-Mana ili King Automatica onda ste na dobrom putu da znate kako otprilike zvuči njihov ruski kolega Leo Fishhead. On nam je priuštio jedno pola sata malo mračnijeg, hororastog trash blues zvuka, to nam nije bilo dovoljno, pa je bio pozvan i na bis, sve u svemu, bio je to jedan prilično žestok nastup.

I za kraj nam je ostao još jedan bend iz Rusije, a to je Total Rejects. Ovaj četveročlani bend svira tek nekih godinu dana, izdali su samo par pjesama, ali očito imaju i više nego dovoljno materijala za odsvirati koncert. Večerašnji nastup im je bio zadnji na ovoj jednotjednoj istočnoeuropskoj turneji na kojoj su bili s Leom Fishheadom, ako ništa drugo uspjeli su barem na kratko pobjeći od nogometnog ludila u svojoj zemlji.

Total Rejects briju na kombinaciju američkog hardcore punka s početka 80′-ih i garage punka, pa smo tako osim njihovih stvari čuli i pokoju obradu tipa “I’m So Gone“ benda Reatards i “I Don’t Care“ od Black Flag-a. U svakom slučaju, nabrijano, divlje i sirovo, taman da publika podivlja za kraj ove večeri. Naravno, ne treba ni spomenuti, ali evo baš hoću, da se tražio i bis, kojeg smo naravno dobili bez previše razmišljanja od strane benda, Rusi su nas pokorili, Istočna Europa je ostala na koljenima.

Nadamo se nastavku ovog festivala, jer nismo trebali čekati u redovima da bi ušli, pive su bile po pristupačnim cijenama, bendovi su se bez imalo problema prije i poslije nastupa družili s publikom, a mi smo se, što je najbitnije, itekako dobro proveli, OUT je novi IN.

Joža

https://www.facebook.com/BandLjepilo/

https://www.facebook.com/Parnepar-374201293052535/

https://www.facebook.com/Total-Rejects-2075840442630142/

https://www.facebook.com/leo.fishhead.posterart/

Leave a Reply