Trnjanski kresovi, 9. Antifa Night i Cirkobalkana na savskom nasipu

Ove subote, 5. svibnja, bili smo na savskom nasipu na Trnjanskim kresovima i u Močvari na 9. Antifa night-u.

Video zapis.

Povodom obilježavanja i slavljenja Dana oslobođenja grada Zagreba (8. svibnja 1945.) Trnjanski kresovi gorjeli su po četvrti put od 2015. kada je na inicijativu Mreže Antifašistkinja Zagreb obnovljena narodna tradicija koja datira iz 80-ih godina. Tijekom dana bile su organizirane razne radionice, među ostalim „Feministička samoobrana i zaštita“, „Drum ‘n’ Bijes“, „ZG Pride: Kreativno oslikavanje zastavica“, „Tehnike preživljavanja: Otpor sjedenju, dosadi i ekranskoj hipnozi“ i “Rossotrudničestvo“. Bilo je i nekoliko štandova na kojima smo mogli kupiti razne tiskovine i majice, a i pojest i grah. Održana je i kazališna predstava “Sve što nije tvoje“, mogli smo razgledati izložbu “U spomen spomenicima“, te su dodijeljene godišnje nagrade “EN FACE / ANFAS“. Za glazbeni dio tijekom popodneva bio je zadužen jam session bend Nomad Jam, dok smo prije i poslije paljenja kresova u predvečernjim satima imali priliku slušati antifašističke i feminističke zborove Slavjanka, Le Zbor, Partizanski zbor, Domaći gosti i Zbor Xop, a uz krijes bubnjeve su svirali Drum’n’Bijes.

Zavirili smo i u obližnje dvorište Pogona Jedinstvo gdje se u sklopu 6. Cirkobalkane održao glazbeno cirkuski performans i promocija albuma “Circus NoirFranz Kafka Ensemblea.

Video zapis.

Oko deset sati na red je došla tradicionalna deveta po redu Antifa noć na kojoj su ovoga puta nastupali bendovi Skelpit, Kurve, Kriva Istina, FNC Diverzant, She Loves Pablo i Kali Fat Dub.

SKELPIT

 KURVE

 KRIVA ISTINA

FNC DIVERZANT

 SHE LOVES PABLO

 KALI FAT DUB

I sve do ranojutarnjih sati muziku je puštao DJ Vlaja the Baja, vidimo se do godine, SFSN!

Joža

https://www.facebook.com/Mre%C5%BEa-Antifa%C5%A1istkinja-Zagreba-787731051321372/

https://www.facebook.com/FNC-diverzant-232260470146811/

https://www.facebook.com/krivaistina/

https://www.facebook.com/kurvetine/

https://www.facebook.com/skelpit/

https://www.facebook.com/kalifatdub/

https://www.facebook.com/SheLovesPablo/

https://www.facebook.com/FranzKafkaEnsemble/?ref=br_rs

Leave a Reply