Tarantüla, Nailed In i Rules u Attacku

Ovaj četvrtak, 3. svibnja Attack je u sklopu druge večeri Dvodnevne Punk Fešte ugostio bendove Tarantüla, Nailed In i Rules.

Video zapis s koncerta.

 

Na ovaj dvodnevni događaj očito je bačen urok (primite na znanje da mi dok pišem ovaj tekst u pozadini bruji Astro savjetnik). Već je prvu večer sve krenulo po zlu, sat vremena prije giga je krenuo pljusak što najčešće znači da jedan dio publike neće doći na koncert, a zbog provale u kombi benda u Veroni i krađe dokumenata na kraju nije ni došlo do svirke francuskih bendova Better Off Dead i Bitpart jer nisu uspjeli prijeći granicu, pa je tako prvu večer svirao samo domaći bend DDR. Druge večeri se ipak okupila kritična masa i svi bendovi su bili na okupu, pa je sve ličilo kao dobar početak druge večeri Dvodnevne Punk Fešte. Za niski start bio je zadužen zagrebačko/karlovački hardcore bend Rules. Oni su već uobičajeno isfurali prilično žestok dvadesetak minuta dug nastup, i bez obzira na to što se njihov pjevač dobrano izdivljao ispred pozornice ušavši u prve redove među ekipu, izostala je neka žešća reakcija, dobili su samo pljesak i pokoji glasan urlik odobravanja.

Uslijedio je zagrebački bend Nailed In. Gitarist ovog benda odlazi u Ameriku trbuhom za kruhom tako da je ovo bio zadnji nastup u ovoj postavi, a pošto im nisu strane promjene članstva (ipak je sve to jedna mala hardcore obitelj) Nailed In priča se nastavlja s novim gitaristom. Od njih smo dobili petnaestak minuta furioznog hardcore zvuka, bend ubio, publika i dalje polumrtva.

Za kraj nam je ostao američki bend Tarantüla. Nakon što se raspao bend Cülo, tri člana ovog benda udružuju snage s basistom iz Gas Rag-a i nastaje bend Tarantüla. Ovaj čikaški bend postoji dvije godine, iza sebe imaju već šest izdanja i na ovoj europskoj turneji i Zagreb im se našao na listi gradova koji će posjetiti.

Od njih smo dobili oko pola sata šaljivog i prilično sirovog i mračnog hardcorea, ali (sada je na redu ovaj magičan ali) dojma sam da publika i bend ove večeri jednostavno nisu kliknuli. Tijekom čitavog nastupa atmosfera je nekako bila povuci-potegni, malo se bend trudio da stvori dobru atmosferu, a reakcija publike je bila prilično ukočena, sve do kratkih momenata kada publika pokušava dići atmosferu poganjem i nošenjem pjevača na rukama, a onda bend nekako reagira dosta hladno. Sve u svemu, mišljenja sam da je sveukupna atmosfera nažalost bila prilično usiljena. Prvi date s ovim bendom nije prošao baš predobro, ali pošto je bend na snimkama stvarno zanimljiv, nadam se da će do idućeg njihovog nastupa (ako se to ikada dogodi) astro savjetnici skinuti uroke s Attacka.

Joža

https://www.facebook.com/nailedin/

https://fyourules.bandcamp.com/releases

https://tarantulashocktroopskill.bandcamp.com/

One thought on “Tarantüla, Nailed In i Rules u Attacku

Leave a Reply