Rita Mosss, Chronoboros i Yr Lovely Dead Moon na Živ Žar Žuru

Ovaj četvrtak, 24. svibnja, Živ Žar Žur nam je u Amedici ugostio bendove Chronoboros, Ritu Mosss i Yr Lovely Dead Moon.

Video zapis s koncerta.

 

U Medici se ovih dana održava 21. FAKI festival pa je malo prije deset sati kada su završile predstave u okolnim prostorijama Medike pred nas izašao band Yr Lovely Dead Moon. Točnije one-woman band iliti projekt koji je nastanjen u Berlinu i ponekad broji više članova, ali je ovoga puta solo nastupala njihova začetnica Rachel Margetts. Radi se o ambijentalnoj elektronskoj lounge glazbi koja nam je taman sjela kao uvertira u prilično bučan nastavak večeri.

Nakon kratke pauze na red dolaze grci Chronoboros. To je prilično mladi bend, postoji nešto više od tri godine i na ovoj europskoj turneji predstavljaju svoj drugi po redu album “No Dirt Or Silver Will Have Us Sated“. Od njih smo ove večeri dobili finu dozu sludge post hardcore buke, prilično nabrijan i žestok četrdeset i pet minutni set.

Nakon Chronoborosa red je došao na njihove sunarodnjake i bend s kojim su na zajedničkoj europskoj turneji, a to je Rita Mosss. Ovaj bend je u nešto više od osam godina postojanja izdao tri albuma, znaju nastupati kao trojac, a kod nas su došli u originalnom izdanju kao dvojac, basist i bubnjar. Ovakvu dozu divljeg i primitivnog post punk noisea ovaj grad već duže vrijeme nije doživio, opako zajebana svirka.

Već nekako standardno tijekom čitave večeri bendove je gledalo od deset do dvadeset posjetitelja. Ne znam stvarno gdje su nestali, ispod kojeg kamena se skrivaju, svi ti ljubitelji noisea i sličnih derivata koji žive u Zagrebu, ali propustiti ovakve bendove koji uz sve to sviraju džabe (uz naravno i više nego dobrodošle donacije), je stvarno propust godine, tako da vama koji niste iz čiste lijenosti došli pogledati ovaj nastup bacam urok, zaslužili ste.

Joža

https://www.facebook.com/RitaMosss/

https://www.facebook.com/Chronoboros/

https://www.facebook.com/Yr-Lovely-Dead-Moon-1547843641897791/

Leave a Reply