Ouzo Bazooka u Medici

Ovog petka, 25. svibnja, bili smo i u Amedici gdje su u organizaciji Red Rocket Stylea svirali bendovi Zagušljivi dim i Ouzo Bazooka.

Video snimka s koncerta.

 

Pošto sam prvi dio večeri proveo na punk koncertu u novootvorenom skvotu Bek u Amediku stižem tek na početak drugog benda, a to je Ouzo Bazooka. Bez obzira na to što sam propustio čakovečki bend Zagušljivi dim na internetu sam bacio uho da vidim o čemu se radi i moram priznat da zvuče prilično impresivno, svakako ih čekirajte… https://www.facebook.com/zagusljividim/.

Ouzo Bazooka je izraelski bend koji je nastao prije nešto više od četiri godine i do sada imaju tri izdanja, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju svoj posljednji EP “Songs From 1001 Nights“. Neki dan smo u Močvari imali priliku gledati psihodeličnu world music atrakciju Dirtmusic, a nastup ovog benda se fino nadovezuje na tu priču, jer se i u ovom slučaju brije na sličnu estetiku.

Od ovog četveročlanog benda smo večeras dobili nešto više od sat vremena svirke, u njihovom slučaju štuju se groovy 60’s nuggets surf ritmovi i zvuk ljeta ’68, ali ne brije se samo na taj zvuk nego i na hipnotičke istočnjačke melodije, pa tako na momente imate osjećaj da se nalazite u Kaliforniji u šezdesetima, a na momente dočaravaju atmosferu sanjivih arapskih noći, tako da smo uz njihov zvuk malo jahali deve u pustinjskim krajevima bliskog istoka, a onda malo surfali po kalifornijskim plažama. Osim svojih stvari odsvirali su, u svojem aranžmanu, i pjesmu “Children Of The Revolution” benda T-Rex. Tražio se naravno i bis kojeg su bez problema odsvirali, sve u svemu, prilično zanimljiv nastup ovog exotic middle east psych rock benda.

Joža

https://www.facebook.com/ouzobazookarocks/

Leave a Reply