Grindocalypse III. u Reci:Klaonici

Ove subote, 26. svibnja, bio sam u Reci:Klaonici na Grindocalypse-u III.

Video zapis s koncerta.

 

Oko jedanaest sati večer je otvorio zagrebački bend Aligrindtor. Kod njih je manje-više sve po starom, ovaj drum & bass dvojac i dalje pegla mince grindcore. Ove večeri su oderali dvadeset minutni set, odsvirali su i jednu obradu “Land Of Filth“ benda Archagathus i predstavili nam par novih stvari s uskoro izlazećeg split albuma s bendom Agathocles, fina uvertira za ovu grindcore večer.

Nakon Aligrindtora red je došao na još jedan domaći bend, a to je pulski Dropthehammer. Ovaj bend postoji tri, četiri godine i do sada su izdali jedan album “Abortus Dei“, ali imaju već pomalo materijala i za novi album, pa smo tako ove večeri čuli i poneku novu stvar. Od njih smo večeras dobili oko četrdesetak minuta death grindcore krljačine, pošteno odrađen posao.

Nakon Puležana red je došao na češki bend High Purity. Ovaj četveročlani bend iz Brna postoji nešto više od osam godina, do sada imaju četiri izdanja, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju posljednji album “Tulpa“. High Purity su sporo goruća buktinja koja kad se zakotrlja kolje sve pred sobom, istina bog, publika ih je podržala samo glasnim uzvicima, a ne i divljim plesnim koracima koje su svakako zaslužili, a to vrijedi i za nastupe prva dva benda ove večeri, ali što ćeš, ove tople večeri trebalo je malo više vremena da se ekipa zagrije, pa smo uglavnom stojeći na mjestu uživali u njihovom zvuku.

Negdje oko pola dva pred nas izlazi i bend Kandar. Još jedan češki grindcore bend iz Brna koji je naravno na zajedničkoj europskoj turneji s bendom High Purity. Oni iza sebe imaju dva izdanja i postoje tek par godina, ali ga čine već iskusni likovi iz bendova Pigsty i Mincing Fury. Brije se na horore, pa su im tako sve pjesme nazvane po kultnim horor filmovima, uglavnom, iz Troma produkcije. Oni su se večeras predstavili u najboljem svjetlu, pa je tako tek uz njihov nastup u Klaonici nastao krš i lom, dobili smo pola sata totalno nabrijanog i ubitačnog  grindcore zvuka i naravno bis.

I kao iznenađenje nam je uletio zagrebački bend Bagmans. Od njih smo dobili čak dva kratka, ali brutalna seta, grind rokačina s miozvucima melodike, za vrijeme njihovog nastupa nije falilo buke, a vraga mi ni valjanja po podu, taman su nam za kraj ove bučne večeri sjeli kao budali šamar.

Joža

https://www.facebook.com/dropthehammer666/

https://www.facebook.com/aligrindtor/

https://www.facebook.com/highpurity/

https://www.facebook.com/kandarsicknhorrorgrindcore/

Leave a Reply