EyeHateGod i Killed A Fox u Vintageu!

Ove srijede, 9. svibnja, bio sam u Vintage Industrial Baru na prvoj večeri Massive Infection Vol.2 Festivala. Večeras su svirali bendovi EyeHateGod i Killed A Fox.

Video zapis s koncerta.

 

Kao domaća podrška bendu EyeHateGod oko pola deset izlazi zagrebački bend Killed A Fox. Ovaj bend postoji nešto više od deset godina, do sada su izdali dva dugosvirajuća albuma, a ove večeri smo mogli premijerno čuti pjesme s njihovog trećeg albuma “ Crown Shyness“ koji samo što nije ugledao svjetlo dana. Od ove četvorice mladića večeras smo dobili prilično energičnu četrdeset i pet minutnu kombinaciju stoner rocka i alternative metala, fino zagrijavanje za EyeHateGod.

Oko pola jedanaest došao je red na EyeHateGod. Uz bendove Down i Crowbar, EyeHateGod čine okosnicu New Orleans underground scene popularno nazvane NOLA. Do sada su izdali brdo singlica i EP-jeva, pet dugosvirajućih albuma i nekoliko kompilacija, a upravo ove godine slave trideset godina postojanja. I kao što to obično biva kod bendova koji postoje toliko dugo došlo je do dosta promjena članova benda, ali su od originalnih članova tu i dalje gitarist Jimmy Bower i pjevač Mike IX Williams. Njihov pjevač je nedavno prošao kroz teško životno razdoblje, bio je na presađivanju jetre, pa je čak napisao i knjigu  Cancer As A Social Activity”, a u kakvom je trenutno stanju nismo sto posto sigurni, pošto je prije samo dva tjedna usred europske turneje završio u Norveškoj bolnici, a dokaz da se ne predaje olako je nastavak turneje i večerašnji nastup u Zagrebu.

EyeHateGod je večeras prošarao uzduž i poprijeko kroz svoju diskografiju. Našim je žednim ušima isporučena grmljavina sporih i teških rifova na koje se Mikeov vokal pun boli, ali i prkosa savršeno nadovezao, a o ubitačnom ritmu bubnjara da ni ne pričam, dobili smo atmosferu patnje, boli, smrti i raspadanja, što više očekivati od veterana sludge metal zvuka. Bend je uspostavio dosta prisan odnos s publikom, pa je reakcija na njihov težak zvuk bila i više nego solidna, u više navrata smo mogli vidjeti ekipu kako stage dive-a i mosh-a u prvim redovima, a bome se i pjevalo na najjače. Ne znam da li bend i inače ima ovoliko duge setove, nekako sam mišljenja da je publika u Zagrebu večeras dobila poseban tretman, preko sat i pol svirke, svaka čast bendu, a i ekipi iz prvih redova zbog kojih smo večeras zaslužili svaku minutu njihove svirke.

Sve u svemu, prilično moćna prva večer festivala, a večeras su na redu kanadski bend Bison, danci LLNN i domaći bend Brain Production.

Joža 

https://www.facebook.com/OfficialEyeHateGod/

https://www.facebook.com/killedafox/

Leave a Reply