Alex Fischer: radionica kao priprema za izložbu Drainspotting

KA-MATRIX organizira radionicu grafičkih tehnika pod nazivom Drainspotting pod vodstvom njemačko-nizozemskog umjetnika Alexa Fischera. Radionica će se održati u subotu, 5. svibnja, a obzirom na to da se radi o radionici na otvorenom mjesto okupljanja sudionika je u prostorijama udruge KA-MATRIX u Haulikovoj 22 u 11:00 sati. 
 
Fischer će uživo predstaviti svoj rad drainspotting (precrtavanje otiska uličnih šahtova na papir). Karlovačke šahtove će koristiti i kao šablonu za otiskivanje na druge materijale i predmete (platnene torbe, majice, vrećice i sl). Materijal (boje, kistovi i drugo), kao i majice i torbe bit će osigurane za sudionike radionice, no pozivamo sve koji će sudjelovati na radionici, ako žele, donesu i svoje odjevne predmete na kojima žele otisnuti dio “lokalne infrastrukture”. Uz Karlovac tijekom vikenda radionica će se održati i u Dugoj Resi i Ozlju pa pozivamo zainteresirane iz tih gradova ako žele sudjelovati da nam se jave na 095 444 6880 ili mail denis@ka-matrix.hr
Radionica je ujedno i najava za Drainspotting izložbe koje KA-MATRIX i udruga Attack iz Zagreba pripremaju za rujan ove godine. 
 
Radionica se odvija u sklopu programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. i projekta StreetArt autobus 2018. 
Program Nova kultura Hibridni grad 018. odvija se uz potporu Ministarstva kulture RH, Zaklade kultura Nova, Grada Karlovca, Karlovačke županije. 
 
Street art Autobus 2018 odvija se kroz platformu Clubtura uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva / projekt Centri znanja. 

Leave a Reply