Pallbearer pojačavaju program 5. SuperUha!

Zagreb, 19. travnja – Na ovogodišnjem SuperUhu zasigurno neće nedostajati glasnih gitara i moćnih rifova, a za to će se dodatno pobrinuti i doom metal prog rock prvaci američke savezne države Arkansas Pallbearer. Već svojim prvim albumom “Sorrow and Extinction” ova četvorka zavela je glazbenu kritiku i to ne samo onu specijaliziranih metal i prog rock magazina, pa ga je tako primjerice Spin uvrstio među 50 najznačajnijih izdanja, a Pitchfork proglasio najboljim metal albumom 2012. godine.

Dvije godine poslije izlazi “Foundations of Bourdain” snimljen s legendarnim producentom iz San Francisca Billyjem Andersonom (Sleep, Swans, Melvins, Neurosis) te nailazi na ekstatične reakcije glazbene kritike, koja još jednom naglašava činjenicu da su Pallbearer jedan od rijetkih novih metal bendova koji uz savršen gitarski ton ima pjevača koji zapravo zna pjevati i to radi izvrsno. Po prvi put ulaze na Billboardovu ljestvicu najprodavanijih albuma, Decibel im dodjeljuje titulu albuma godine, a na svoje godišnju listu uvrštava ih veliki Rolling Stone.

Za svoj treći, prošle godine objavljen, album “Heartless” bend se vraća tamo gdje je sve krenulo te ga snimaju u Arkansasu gdje na vidjelo dolazi očiti tehnički napredak same grupe, ali i ambicioznije strukture novih pjesama. Pallbearer na ovom albumu donose kompleksniju zvučnu arhitekturu koja objedinjuje klasični prog rock sa sirovom himničnošću alt-rocka devedesetih i doom metalom, dok se u tišim i ambijentalnijim dionicama nerijetko javljaju asocijacije na psihodeliju Pink Floyda, pa čak i post-rock jednih Godspeed You! Black Emperor. Uz ponovni ulazak na Billboardovu, Pallbearer su se s “Heartless” našli i na ljestvicama najprodavanijih albuma u Njemačkoj i Belgiji čemu je nedvojbeno pridonijela i odluka da u Europi potpišu za kultni njemački Nuclear Blast Records. Nakon što su jesenas otvarali europsku turneju za Paradise Lost te tako po prvi put nastupili u Zagrebu, Pallbearer će sada odraditi i svoj prvi festivalski koncert u Hrvatskoj, a pri tom će im dobro društvo praviti Turnonegro, Chk Chk Chk, John Maus, No Age, Earthless, Blue Hawaii, Šumski, NLV i Them Moose Rush.

Linkovi:

http://pallbearerdoom.com

https://pallbearer.bandcamp.com

https://www.facebook.com/pallbearerdoom/

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=DNl_18Kr56g

https://www.youtube.com/watch?v=rJKOrCAkt1A

https://www.youtube.com/watch?v=hV-sgXloUak

Beskompromisno, zabavno i edukativno SuperUho omogućili su generalni sponzor ISKON te glavni pokrovitelji Općina Primošten i Turistička zajednica Općine Primošten.

Festivalske ulaznice su u prodaji po cijeni od 250 kuna, a kamperske se mogu kupiti već za 120 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu koštat će samo 370 kuna, a navedene cijene vrijedit će do 18.6.

Ulaznice se mogu kupiti u:

Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb

Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik

CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik

Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split

Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2), Rijeka

Nakon 18.6. cijene festivalskih ulaznica će biti 290 kuna (do 6.8.) te 320 kuna na ulazu, dok će cijene kamperskih ulaznica će biti 150 kuna do kraja festivala.

Vidimo se u Primoštenu u glazbenom butiku SuperUho!

http://www.superuho.com/

https://www.facebook.com/SuperUho.Festival/

https://twitter.com/SuperUho

http://instagram.com/superuho.festival/

Leave a Reply