Otvoreni poziv izvedbenim umjetnicima/cama – audicija

OTVORENI POZIV IZVEDBENIM UMJETNICIMA/CAMA – AUDICIJA – DELICATELY FURNISHED INTERIORS

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama, objavljuje Otvoreni poziv izvedbenim umjetnicima i umjetnicama na audiciju za kazališnu produkciju „Delicateliy Furnished Interiors“ , autora Jean-Lorin Steriana, 08.04.2018 u 15.00. Audicija će trajati do 19.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Ciljani sudionici audicije su glumci i glumice, plesači i plesačice, pjesnici i pjesnikinje, glazbenici i glazbenice. Trajanje i lokacija suradnje je 10.04. – 26.04.2018., AKC Medika s finalnom izvedbom 26.04.2018., Filmski studio, AKC Medika. Radni jezik je engleski.

O POZIVU:

Svrha otvorenog poziva na audiciju ostvarenje je suradnje s ukupno 4 sudionika/ca (glumaca/ica, glazbenika/ica, plesača/ica, pjesnika/kinja) koji bi se u razdoblju od 09.04. do 27.04. mogli posvetiti probama (3-4 puta tjedno) u svrhu izvedbe kratke autorske predstave rumunjskog autora Jean-Lorin Steriana. Scenarij same predstave bit će napisan kao rezultat intervjua sa svim sudionicima, u procesu dokumentarnog kazališta.

Za svakog od odabranih suradnika/ica predviđena je autorska naknada (u bruto iznosu 1850HRK).

Aplikacije na ovaj poziv moguće je realizirati isključivo putem audicije koja se održava 08.04.2018. s početkom u 15h u Filmskom studiju, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb. Za sva ostala pitanja kontaktirajte subscena@attack.hr

O PREDSTAVI:

Delicately Furnished Interiors

Četiri glumca i performera nađu se na ničijoj zemlji. Na praznoj sceni. Nemaju nikakvih indicija kako su stigli tamo niti koliko dugo će ostati, ali nakon sigurnog početka, to više nije ni važno. Jer jedina stvar koju oni znaju je kako izvoditi predstavu; svi oni postaju pijuni u egzistencijalnoj igri poput Monopolija u kojoj pričaju o sebi i o tome što za svakoga od njih znači karijera koju su izabrali (ili koja je možda izabrala njih). Predvidljivo, neizbježno, ti monolozi pretvaraju se u priznanja, a ta igra prelazi u kratku kolektivnu terapiju koja dobiva odgovore na pitanja kao što su:

Kako to i zašto smo mi izabrali baš ovu specifičnu profesiju?

Kako nas taj izbor mijenja?

Što svaki od nas misli da možemo ponuditi?

Što zapravo implicira termin „neshvaćeni umjetnici“? Što zapravo to znači?

Trebaju li umjetnici terapiju? Kakvu vrstu terapije? Trebaju li ju zaista, i u kojoj mjeri?

O AUTORU:

Jean-Lorin Sterian je istraživač, pisac, umjetnik i performer s trenutačnom adresom u Bukureštu/Rumunjska. Prvostupnik je novinarstva (Sveučilište Spiru Haret u Bukureštu 1998.), magistar antropologije (SNSPA, 2009.) i magistar društvenih znanosti multimedije i spektakla (Sveučilište u Bukureštu 2015.).

2008. otvara Lorgean teatar, prvo „kućno“ kazalište u Rumunjskoj, a od 2014. godine upravlja Homefest-om – art festivalom koji se održava u privatnim stanovima i kućama. Dugogodišnji rad bilježi i kao novinar za lifestyle magazine. Objavio je nekoliko romana i jednu knjigu antropološkog istraživanja u kojoj povezuje svoje iskustvo u pretvaranju vlastite kuće u javni prostor za izvedbe. Od 2009. intenzivno se bavi izvedbenim umjetnostima i suvremenim plesom.

Jean-Lorin Sterian sudjelovao je kao izvođač na dva projekta na Venecijanskom bienalu, The Sinthome Score (2015, Dora Garcia) i pri Nematerijalnoj retrospektivi Venecijanskog bienala (2013). Izvodio je i svoj autorski projekt „Projekt parazitnih čarapa“ na 56. Venecijanskom bienalu. Autor je i slijedećih djela: Trebamo pričati o Lorgeanu (2014), Strip-tease (2013,s Alice Pons) i Zugzwang (2012).

Leave a Reply