Na Maloj sceni postavljena međunarodna izložba naljepnica Artbeat

KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. 13. i 14. travnja 2018. organizirala je izložbu i radionicu Artbeat – muzej naljepnica: streetart kao urbani fenomen.

Artbeat muzej naljepnica predstavio je voditelj valpovačke udruge Revolution Davor Ileš – Mefa. U okviru otvaranja izložbe, u petak i subotu održana je radionica na kojoj su sudionici i posjetitelji izradili svoje “uradi-sam” naljepnice koje su potom zalijepljene na posebni pano.

Ileš je u kratkim crtama dao uvid u ideju i same početke prvog hrvatskog muzeja naljepnica: – Izložba se nalazi u Artbeat muzeju u Valpovu otvorenom u travnju 2017. godine. Članovi umjetničkog kolektiva Acting Like a Child koji je pokrenuo ovu ideju su, kao i velik broj Slavonaca, otišli raditi u druge zemlje no ideja se nastavlja, ponajviše zahvaljujući radu udruge Revolution. Udruga je pokrenula putujuću Artbeat izložbu i muzej naljepnica u Klubu mladih Valpovo .

Kolektiv Acting Like a Child pozvao je streetart umjetnike da se uključe u akciju i pošalju svoje radove: – Na poziv za sudjelovanje javilo se više od 200 umjetnika iz preko 80 zemlja svijeta. Tako na izložbi možete vidjeti radove umjetnika iz Južnoafričke Republike, Meksika, Brazila, SAD-a, cijele Europe, Filipina, Japana. U suradnji s Muzejom likovne umjetnosti u Osijeku realizirano je gostovanje poznatog britanskoga streetartista iz Bristola, Inkija, koji je ostavio svoja umjetnička djela u dvorištu Muzeja.

Izložba se može pogledati na Maloj sceni svaki radni dan od 10 – 12 i to do 29. travnja kad se seli u prostor MUZA-e, Haulikova 22.
KA-MATRIX poziva zainteresirane grupe i pojedince koji žele van radnog vremena pogledati izložbu da svoj dolazak najave na broj mobitel 095 444 6880.

Izložbu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018 u suradnji s udrugom Revolution iz Valpova, a uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Leave a Reply