Izlog suvremenog zvuka – Šesti međunarodni festival suvremene glazbe

Šesti međunarodni festival suvremene glazbe „Izlog suvremenog zvuka“ održat će se od 2-5. svibnja 2018. u prostorima Studentskog centra u Zagrebu ( Teatar &TD, MM centar, Francuski paviljon). Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Ovogodišnje izdanje Izloga, okupit će gotovo 100 umjetnika iz 12 zemalja: Austrije, Francuske, Hrvatske, Mađarske, Meksika, Njemačke, Poljske, Srbije, Švedske, Švicarske, Velika Britanije i Venezuele.

U 4 dana trajanja festivala glazbenici, glazbeni istraživači, umjetnici zvuka, skladatelji i performeri predstavit će se publici Izloga kroz gotovo 30 programa ( koncerti, izložbe, radionice, paneli, predavanja, prezentacije, rezidencije….)

„Izlog svakako ima istraživači karakter, no osim predstavljanja aktualnih međunarodnih projekata i domaćih glazbenih istraživanja i eksperimenata, među važnim ciljevima jest i povezivanje te umrežavanje s manifestacijama, institucijama i inicijativama sličnog profila u inozemstvu, kako bi na taj način stvorili kanale koji će hrvatskim glazbenicima olakšati probitak i predstavljanje međunarodnoj publici“, istaknula je umjetnička voditeljica festivala, Davorka Begović.

Također, ususret Izlogu, od 9. i 27. travnja održat će se programi zagrijavanja koji će također biti besplatni za posjetitelje.

Tako nam na Impronedjeljke 9. travnja u &TD, u goste dolaze Benedict Taylor, britanski skladatelj i violist te slovenski kontrabasist Jošt Drašler, a nakon njihova seta pridružit će im se i domaći glazbenici Ana Kovačić, Leo Beslać, Snježana Gallo, Silvio Bočić, Dorotea Radušić, Ruđer Glavurtić i Marin Živković. Nakon programa, pozivamo publiku na zajedničko druženje, zagrijavanje za suvremene zvučne, zvukovne i zvučeće avanture, formalno i neformalno predstavljanje nadolazećih događanja, uz DJ set kojeg priprema Zvonimir Ante Stamać aka Liquidator, pokretač koncertnog ciklusa ZEZ.  Još jedan odličan način da razgibamo uši za predstojeće izdanje festivala jest da s našim dugogodišnjim suradnicima i prijateljima, Multimedijalnim institutom, 27. travnja ugostimo sudionika prošlogodišnjega Izloga, američkoga udaraljkaša, skladatelja i vizualnoga umjetnika Elija Keszlera. Prošle je godine predstavio svoj posljednji solo album Last Signs of Speen i apsolutno oduševio publiku Izloga, a ove će godine u sklopu programa Explicit Music neko vrijeme provesti u umjetničkoj rezidenciji na Korčuli, nakon čega se vraća u Savsku 25. Osim Elijeva koncerta, predstavljamo i video radove studenata i suradnika Centra za inovativne medije Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci (CIM-APURI), pod mentorstvom i kustoskim odabirom Ingeborg Fülepp. Predstavljanje radova Michela Mesarića, Martine Goričanec i Dalibora Hrelje te Angele Maksimović na programu je u 20 sati u Teatru &TD, a koncert Elija Keszlera u 21 sat u MM centru.

Leave a Reply