Supersuckers 11.4. dolaze u Vintage Industrial Bar!

Zagreb, 20. veljače – Punih devet godina je prošlo otkad su Supersuckersi odsvirali svoj četvrti, i posljednji, zagrebački koncert. Bio je to još jedan u nizu nastupa kojim su, najpoznatiji među punk kaubojima, rasturili rasprodani KSET, ali i nastup koji je rezultirao dotad neviđenom euforijom publike koja je nezadrživo eksplodirala tijekom drugog, akustičnog dijela koncerta.

Činilo se da će se dotad ustaljena bijenalna dinamika njihovih dolazaka morati promijeniti jer ih publika naprosto nije puštala iz kluba, no Supersuckers su nedugo nakon povratka u SAD objavili da na neodređeno vrijeme prestaju s radom. Pjevač i basist Eddie Spaghetti posvetio se isprva solo karijeri, ali već 2011. prihvaća poziv Thin Lizzy, kojima s novom postavom Supersuckersa odrađuje potporu na europskoj turneji. U međuvremenu su svjetlo dana ugledala i dva nova albuma “Get The Hell” i “Holdin’ The Bag“, no dobro je znano da Supersuckers albumi nikad nisu bili, niti će biti, ono zbog čega je taj bend toliko obožavan. Njihovi urnebesni živi nastupi razlog su zbog kojeg se svojevremeno počela stvarati legenda o „najboljem rock’n’roll bend na svijetu“, kako su sami sebe prozvali, a kako su im uz brojne novinare nerijetko znale tepati i veličine poput Lemmya ili Eddiea Veddera. Izvorno nastali u Tucsonu, Arizona, glazbeno su stasali u Seattleu gdje ih je po objavljivanju nekoliko singlica na manjim etiketama otkrio veliki Sub Pop i lansirao na vrhuncu grunge ere kao nešto potpuno drugačije od onoga što se tada smatralo zvukom Seattlea. Prštavi, energijom nabijeni garage punk, obogaćen country i rockabilly primjesama ubrzo ih je izbacio u sam vrh garage punk scene na kojoj suvereno vladaju sve do današnjih dana.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 65 kuna u prodaju kreću 23.2. u Dirty Old Shopu (Tratinska 18 ) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te se po toj cijeni mogu se kupiti do 28.2. Nakon tog datuma cijena će im biti 80 kuna, na samom ulazu koštat će 100 kuna, a ulaznice su dostupne i preko web shopova Rockmarka i Dirty Old Shopa.

 

Linkovi:

 

http://supersuckers.com/

https://www.facebook.com/supersuckers

https://www.instagram.com/supersuckers/

 

Video:

 

https://www.youtube.com/watch?v=dEZAIX24h00

https://www.youtube.com/watch?v=6uL9lIA6gvA

https://www.youtube.com/watch?v=-PmOc3ZDxqU

Leave a Reply