Novi album – Brain Production – “Valovi o stijenu”

 
 
Predstavljamo vam novi album “Valovi o stijenu” grupe Brain Production
Album je sniman, miksan i masteriran 2017. godine  u Zagrebu, u studiju “Pod.room” kod Dražena Gavrilovića Gare, za artwork je bio zadužen vrhunski grafički dizajner Mario Depicolozuane – “Studio 8585”, za fotografiju Domagoj Doko.
“Valovi o stijenu” donosi 10 novih apokaliptičnih rock skladbi na hrvatskom jeziku, uz jedan instrumental. Najava za album bio je spot za “Stvarnost” (2016.), te naslovna “Valovi o stijenu” (2017.). 
 
Na pjesmi “Amnezija” gostovao je saksofonist Ivan Kovačić Kova (Jinx, Leut Magnetic, Mlat, Avoq).
 
Bend:
Skender Ahmetović – vokal
Teo Marević – bas gitara, prateći vokal i glavni vokal na “Amnezija”
Nino Marević – gitara, prateći vokal
Kristijan Vasilić – gitara, klavir, prateći vokal
Izidor Vasilić – bubanj i perkusije
 
Brain Production je poznat po izrazito energičnom nastupu i specifičan po tome što bend nije opterećen žanrom i stilom, već je jedina konstanta u pjesmama žestina glazbe i surovost teksta. Bend koji pri stvaranju ne bježi od klasičnih punk rješenja, progresivnog rocka, psihodelije i intimnih balada. Nakon prvog albuma „Osam“ (2013.) koji je bio presjek dotadašnjeg rada, album „Valovi o stijenu“ donosi puno cjelovitiji materijal. Bendu se u međuvremenu pridružio novi gitarist Nino, čime se zaokružio zvuk i pojačala već snažna četveročlana mašina. Video spotom za apokaliptičnu „Stvarnost“ 2016. su najavili novo izdanje, a u jesen 2017. objavljen je i spot za naslovnu „Valovi o stijenu“ koji je snimljen na Golom otoku, Krku i u Los Angelesu. Netom poslije objavljen je i album „Valovi o stijenu“ koji je sniman, miksan i masteriran u zagrebačkom studiju Pod.room. Single „Valovi o stijenu“ nakon 3 tjedna na prvom mjestu, od studenog 2017. nalazi se na top listi „Cener“ Radija 101.
 
Spot “Valovi o stijenu” https://www.youtube.com/watch?v=EetVl2Ki71I
Video live session “Amnezija” https://www.youtube.com/watch?v=58jy3HP0ZB8
“Valovi o stijenu” album download https://brainproduction.bandcamp.com/
Live Radio Student http://bit.ly/2qSmzNO

Leave a Reply