D.U.D.S, Maraudeur i Parnepar u Močvari

Ove nedjelje, 11. veljače, bili smo u Močvari, Doomtown Records i WolfBad Squad organizirali su post punk večer s bendovima Parnepar, Maraudeur i D.U.D.S.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola deset prvi je zasvirao zagrebački bend Parnepar. Dva člana benda Šlagvort na kraju, bubnjar i gitarist ukrstila su se s novom članicom na basu i nastavili su rovati po zvuku jugoslavenskog novog vala. Odsvirali su šest, sedam autorskih stvari i svoj su set završili pjesmom „Fenomen“, obradom benda Šarlo Akrobata, svakako zanimljiv novi bend na sceni.

Nakon Parnepar došao je red na prve strane goste, a to su Maraudeur. Ovaj švicarski bend ima već nekoliko izdanja, a na ovoj europskoj turneji predstavljaju svoj dugosvirajući i nedavno izašli album „Maraudeur“. Ovaj ženevski četverac čine tri djevojke (dva basa i synth plus vokali) te mladić na bubnjevima, a brije se na post punk new wave prožet zvukom syntha. Ima tu ponešto mračne spike, al’ i veselih pop momenata, sve u svemu, prilično dobro zvuče uživo.

Za kraj su nam ostali Britanci D.U.D.S. Ovaj bend iz Manchestera broji sedam članova, dvije godina postojanja, jedan demo, jedan 7“ i nedavno izašli album „Of A Nature Or Degree“. Oslanjaju se na staru post punk/no wave školu i zvuk bendova poput The Pop Group, Gang Of Four, Liquid Liquid i kad u taj čušpajz ubacite još malo Cardiacsa i James Chancea otprilike dobivate zvuk benda D.U.D.S. Oni su jedan od onih bendova čije albume kada preslušate zvuče zanimljivo, ali ni upola energično i nabrijano kao na koncertu uživo. Od njih smo dobila pola sata čiste post punk plesne energije.

Nije nas bilo puno na koncertu, ali brijem da su apsolutno svi prisutni čagali za vrijeme njihovog nastupa, pa čak i oni najukočeniji. Slobodno se može reći da bi uz ritam njihove glazbe i mrtvi zaplesali.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/dudsdudsdudsduds/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/Parnepar-374201293052535/

https://www.facebook.com/maraudeur9/?fref=mentions

Leave a Reply