Black Twilight Circle okupirao Attack

Ove nedjelje, 28. Siječnja, bio sam u Attacku na koncertu četiri benda koji čine okosnicu Black Twilight Circle-a.

Video zapis s koncerta.

 

Za one koji ne znaju Black Twilight Circle je black metal kružok latinoameričkih korijena nastanjen u Kaliforniji iza kojeg stoji Eduardo Ramirez i njegova izdavačka kuća Crepusculo Negro. Black Twilight Circle se napokon odlučio predstaviti i europskoj publici, pa su tako za prvu europsku turneju izabrani bendovi Dolorvotre, Volahn, Arizmenda i Blue Hummingbird On The Left. Ova četiri benda imaju sve skupa šestero članova, ako sam dobro primijetio, i većina ih svira u sva četiri benda s tim da skoro svaki član ima novu ulogu u svakom od bendova tj. mijenjaju se na instrumentima.

Da naglasim koncert je ove večeri stvarno počeo točno u 21 sati (znači i to je moguće u Attacku). Ispred pozornice su nas dočekali svijećnjaci, zapaljen tamjan, te kosti i razni životinjski ostaci, ritual štovanja zla mogao je započeti.

Dolorvotre

Večer su otvorili i zatvorili Dolorvotre i Volahn, bendovi u kojima pjeva Eduardo Ramirez (alfa i omega Black Twilight Circle-a), a između ta dva benda svirali su i Arizmenda i Blue Hummingbird On The Left. Sotonizam, misticizam, trpanje narkoticima, rituali, razne ljudske i neljudske perverzije, to su teme kojima se bave ovi „mladići“. Oni ne surfaju po kalifornijskim plažama, više preferiraju kanalizaciju Južne Kalifornije i da od njih nismo dobili priče o sunčanoj Kaliforniji nego trosatni obilazak najmračnijih zakutaka ljudskog uma.

Arizmenda

 

Blue Hummingbird On The Left

 

Volahn

 

Bili smo suočeni s tsunamijem opakog black metal zvuka i sve se to odvilo u omiljenoj nam nemilosrdnoj Attackovoj septičkoj jami, dobili smo što smo tražili, taj osjećaj when the shit hits the fan i svidjelo nam se jako.

Joža

https://crepusculonegro.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Black-Twilight-Circle-%C7%82-Crepusculo-Negro-223397167706930/

https://www.facebook.com/Arizmenda-229436130510350/

https://www.facebook.com/Volahn-592240437643015/

 

Leave a Reply