Radionica cijanotipije

 
Cijanotipija je povijesna fotografska tehnika razvijena u 19. stoljeću u svrhu reproduciranja (“fotokopiranja”) tehničkih nacrta i fotografija. Zbog svoje jednostavnosti i izravnosti vrlo brzo ju usvajaju umjetnici kao što su Anna Atkins, Christian Marclay i Marco Breuer.

Radionica će se sastojati od dva dijela. U prvom će polaznici biti upoznati s osnovama procesa, od miješanja kemije, senzitiviziranja papira, osvjetljavanja i razvijanja cijanotipija uz mentorstvo Hrvoja Spudića, istraživača analognih fotografskih tehnika i metoda. U drugom će ta znanja primijeniti u praksi, kroz izradu cijanotipija bilja u maniri Anne Atkins, uz stručno vodstvo botaničarke Lune Džidić pri determinaciji vrsta i opisima biljaka.

Kako se prijaviti i ostale informacije:

U prijavi ukratko navedite vaše dosadašnje iskustvo u radu s fotografijom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijava se šalje na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com do 11. prosinca, a izabrane polaznike obavijestit ćemo 12. prosinca. Sva tehnička oprema i kemija za radionicu bit će osigurana od strane organizatora, a za inspirativan kreativni rad na grafikama preporučamo donijeti botaničke uzorke, bilje, cvijeće i herbare. Broj polaznika je ograničen.

 
Kotizacija: Članovi Klubvizije SC – 80 kuna / Ostali – 100 kuna
Trajanje radionice: 16. i 17. prosinca, od 10 do 16 sati
 
 
— 
 
KLUBVIZIJA SC
 
Sveučilište u Zagrebu
Studentski centar
MM centar
Savska cesta 25
10000 Zagreb

Leave a Reply