Mrtvi Petak, Abergaz, Reverse Gangbang, B.T.K. i Raspad Sistema u Grey Room-u

Ovaj petak, 8. prosinca, bio sam u Grey Room-u na koncertu bendova Mrtvi Petak, Reverse Gangbang, B.T.K., Abergaz i Raspad Sistema.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola dvanaest pred publiku je izašao prvi bend, a to je Raspad Sistema. Ovaj zagrebački hardcore bend se nedavno ponovo okupio, a za ovu večer pripremili su kratak set od sedam pjesama. Odsvirali su i jednu obradu, a to je bila pjesma „Revolucija“ benda Scuffy Dogs. Sasvim solidan početak večeri.

Ubrzo nakon Raspada zasvirali su i Reverse Gangbang. Od ovog zagrebačkog benda dobili smo oko pola sata prilično masnog hardcore metal zvuka s primjesama bluesa, svakako zanimljiv novi bend na sceni.

Na red je došao i zagrebački bend Mrtvi Petak. Upravo zbog promocije njihovog novog albuma pod imenom „Nikad dosta švasanja razbu“ se ovaj cjelokupni večerašnji događaj i odvio. Na pozornici su posložili oltar koji se sastojao od nekoliko boca različitih vrsta vina i mineralnih voda, pa su oko jedan sat igre mogle započeti. Oderali su četrdeset i pet minutni metal punk set s primjesama ska zvukovlja, te uz frendovske bendove, hektolitre pića i pokoju pljugu na najbolji mogući način proslavili izlazak svog prvog dugosvirajućeg albuma.

Nakon poduže pauze od jedno sat vremena pozornicu zauzima i zagrebački punk bend Abergaz. Opet je došlo do promjene u članstvu benda, pa su tako ove večeri nastupali kao dvojac, bubnjar/vokal i gitarist. Bez obzira na to što ih je bilo samo dvoje i dalje zvuče prilično nabrijano, jedino je šteta što se zbog te pre duge pauze dobar dio publike pokupio doma.

I za kraj nam je ostao, ne bi ste povjerovali, još jedan bend iz Zagreba, a to je B.T.K.. Boli te kurac je sa svirkom počeo tek oko četiri sata i ‘ko je doživio njihov nastup pričat će. Kao i Abergaz nisu imali sreće svirati pred puno ljudi, al su preostali štovatelji uličnog hardcore punk zvuka dali sve od sebe i napravili finu štalu za kraj, naravno koliko je to bilo moguće nakon već četiri odgledana benda. Njihov nastup nam je svakako zabio posljednji čavao u lijes.

Uglavnom, jetra je još malo podebljana, sluh je dodatno oštećen i siguran sam da se moždane stanice neće tako lako obnoviti nakon ove prekrasne duge noći.

Joža

https://www.facebook.com/mrtvipetakmetank/

https://www.facebook.com/abergazpunk/

https://www.facebook.com/BTK-1677962569124573/

Leave a Reply