Povodom Dana ljudskih prava Mala kulturna scena organizirana radionicu za djecu


U subotu 11.studenog od 17.00 sati, u DZIU Medika, Mala kulturna scena nastavlja sa svojim ciklusom radionica za djecu, ovoga puta povodom Dana ljudskih prava. Radionice su namijenjene djeci od 5 -12 godina, a broj polaznika je ograničen s obaveznom prijavom su na: kazaliste.tripstih@gmail.com. Sudjelovanje na radionicama kao i ulaz na izvedbu predstave su besplatni.

Povodom Dana Ljudskih prava kazalište sjena Tripstih i Autonomni kulturni centar djeci poklanjaju razigranu i kreativnu diskusiju kroz koju će se razmatrati i spoznavati ljudska prava. Kroz kreativni dio radionice djeca će naučiti o osnovnim ljudskim pravima, s naglaskom na dječja prava. Radionica se sastoji iz niza kreativnih vježbi
kroz koje će se nalaziti primjere iz vlastite okoline, izrađivati će se drvo prava, saditi sjeme nade, izrađivati pozitivne beđeve, pisati pisma koja će se potom slati djeci u krajevima s teškim životnim standardima. Osnovna nit vodilja radionice je veseliti se životu uz igru i ljubav.

Šesta radionica u nizu, U susret Danu ljudskih prava, održati će se u subotu, 11.studenog od 17.00 do 19:30 sati u DZIU Medika.

Broj polaznika je ograničen, a prijave su obavezne na: kazaliste.tripstih@gmail.com
Kazalište sjena Tripstih nastalo je iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine. Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi), Neven Aljinović Toth (IGK, Tripstih).

Tripstih se kazalištem za djecu i odrasle, likovnim oblikovanjem, istraživanjem medija sjene i edukacijom.

Program Autonomnog kulturnog centra financijski je podržan od Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Leave a Reply