Lumpy And The Dumpers, Eke Buba i The Celetoids u Attacku!

Nakon što smo u subotu bili na prvoj večeri 2. Distort festivala red je došao i na drugu večer festivala koja se održala u utorak u Attacku uz bendove Lumpy And The Dumpers, The Celetoids i Eke Buba.

Video zapis s koncerta.

 

Nešto poslije 22 sata, finu dozu nervoznog punka u naše učmale živote unio je ‘ko drugi nego zagrebački bend The Celetoids. Kao i uvijek, i ove su večeri bili odlični te mi je drago da se ovog puta već na njihovom nastupu skupio reprezentativan broj festivalskih uzvanika. Da napomenem, njihova prošlogodišnja kazeta „Pupal Stage“ napokon je izdana i na ploči, pa ju od ove večeri možete kupiti na doomtownovoj distribuciji.

Nakon The Celetoidsa red je došao na još jedan zagrebački bend, a to je Eke Buba. Nedavno su se vratili s europske turneje na kojoj su promovirali svoju najnoviju kazetu koju su, naravno, isto kao i prethodni bend izdali za Doomtown Records. U međuvremenu su im tu, na domaćem terenu, pokrali gotovo kompletnu opremu, al’ ih to nikako nije spriječilo da nastave sa svirkama, pa smo tako ove večeri od njih dobili još više brzine i žestine. Normalno, kad te jednom ugrize štakorčina, bjesnoća ne izlazi lako iz krvi.

Za kraj nam je ostao američki bend Lumpy And The Dumpers. Ovaj bend postoji pet godina, imaju već nekolicinu izdanja i na ovoj europskoj turneji promoviraju svoj posljednji album „Those Pickled Fuckers“. Prvo što me kod njih privuklo su polu-retardirani dječji crteži na omotima albuma, pa sam ih, naravno, morao poslušati i, opet naravno, svidjeli su mi se na prvu, a i snimke njihovih nastupa dale su mi do znanja da ovaj bend svakako treba pogledati uživo. Iskreno, bio sam malo u strahu da bi od silnog hype-a koji je nastao u vezi ovog benda na kraju mogla ispast spika „tresla se brda, rodio se miš“, al’ na svu sreću opravdali su hype. Čim se ova petorka pojavila na podiju nastao je totalni rusvaj, uz njihov nabrijani punk zvuk s primjesama garaže publika je jednostavno pomahnitala.

Neartikulirane kretnje, naguravanje, pogo, pive lete po zraku, ekipa pada po podu, članovi benda po svuda, penjanje gitarista po zvučnicima, nošenje članova benda na rukama, crowdsurfing i sve to u samo dvadesetak minuta njihove svirke, mutirani punk virus se proširio, čista energetska bomba, hoćemo još!

Uglavnom, Doomtownovci su još jednom ostvarili pun pogodak s ovim festivalom i nadamo se da će se na proljeće stvarno održati i treći nastavak, barem je u tom smjeru išao post koji su oni sami napisali na društvenim mrežama.

Joža

https://doomtownrecords.bandcamp.com/album/pupal-stage-12

https://www.facebook.com/ekebubapage/

https://lumpythedumpers.bandcamp.com/

Leave a Reply