Exit Order, Apsurd, Rules, Nailed In i Indikator B u Reci:Klaonici!

Ove subote, 18. studenog, bili smo u Reci:Klaonici na prvom danu drugog po redu Distort festivala. Ove večeri su nam Doomtownovci organizirali koncert čak pet bendova, a to su redom bili Indikator B, Nailed In, Rules, Apsurd i Exit Order.

Video zapis s koncerta.

 

Kako je i red, večer je otvorio Indikator B, bend u kojem svira i pjeva jedan od organizatora ovog festivala. Ovaj tročlani zagrebački bend brije na prljavi yu punk zvuk s početka osamdesetih, ovo im je bio tek treći nastup i već im sada mogu skinut kapu i pokloniti se.

Red je došao i na zagrebački bend Nailed In. Nakon posljednje turneje, koju su imali na proljeće, uslijedila je stanka sa svirkama, a pošto im se bubnjar preselio u Češku morali su naći i novog člana benda. U međuvremenu je problem riješen i Nailed In-u se pridružio novi bubnjar. Ove večeri smo od njih dobili petnaestak minuta nabrijanog i eksplozivnog hardcorea, pala je i obrada Negative Approacha „Cant Tell No One“, na kojoj je ovoga puta izostalo već uobičajeno gostovanje Maria Tucmana, pjevača benda Wild Forms.

Uslijedio je karlovačko/zagrebački bend Rules. Njih u zadnje vrijeme sve češće imamo priliku gledati po zagrebačkim klubovima, i neka je tako, dečki stvarno dobro praše hardkorčinu po uzoru na staru američku školu s početka osamdesetih.

Nakon kraće pauze pozornicu zauzima beogradski bend Apsurd. U ovom bendu sviraju članovi benda Peenters, gitaristica i bubnjar, a na basu i za vokalom je članica benda Concrete Worms. Apsurd sviraju hardcore punk pjevan na srpskom, imaju tek nekolicinu pjesama, a pošto im je ovo bio premijerni nastup mogu ih samo pohvaliti, zvuče stvarno dobro, a publika je to itekako potvrdila glasnim ovacijama i prilično divljim pogom.


I za kraj su nam ostali ameri, Exit Order. Ovaj Bostonski bend postoji četiri godine i na ovoj prvoj europskoj turneji promoviraju svoj „Seed Of Hysteria“ 12“. Autentičnost im daje njihova pjevačica, što neuobičajenim plesnim koracima, barem u hardcore punk mikro svijetu, što njenim transformacijama iz stojim na pozornici i gledam u praznu u take a stand  frenetičnu i divlju vokalisticu. Nastup im je kvalitetom svirke bio na zavidnoj razini i zbog toga se do kraja istog u klubu stvorila prilično divlja atmosfera uz njihov hardcore zvuk, ali im zamjeram prilično hladan odnos s publikom. Dobio sam dojam da večeras nisu bili nešto raspoloženi za komunikaciju, pa je tako izostao bis oko kojeg su se nešto premišljali, pa su ipak odustali, iako ih je publika prilično glasno tražila još.

Sve u svemu, odličan prvi dan festivala, vidimo se u utorak na drugom danu, u Attacku, na koncertu bendova The Celetoids, Eke Buba i Lumpy And The Dumpers.

Joža

https://www.facebook.com/nailedin/

https://exitorder.bandcamp.com/

https://fyourules.bandcamp.com/releases

Leave a Reply