BIB, Rules i Bagmans u Močvari

Ove srijede, 1. studenog, obišli smo zagrebačka groblja i vidjeli kolone kako pohode grobove svojih najmilijih, na povratku s Mirogoja u prolazu smo vidjeli dvije poznate face, prvo Bozanića, a zatim Mamića, a pošto i sami znate kakav osjećaj u utrobi pobuđuju ove njuške i da ga se teško riješiti, u nadi da ćemo se barem malo osvježiti od viđenog uputili smo se u Močvaru na večer pod imenom Strah u ulici Kuljagera! Večer na kojoj su nam Štreber booking i WolfBad Squad organizirali koncert bendova Bagmans, Rules i BIB.

Video zapis s koncerta.

 

Večer je otvorio novi zagrebački bend Bagmans. Uz svoj noise grind, po principu brzo, bučno, kratko, najkraće, odsvirali su nam (ako je za vjerovati set listi) u desetak minuta šezdeset i četiri pjesme i brutalnom krljačinom otvorili nam osmu čakru.

Slijedi nastup zagrebačko/karlovačkog benda Rules. Njihov nastup je dodao još malo ulja na vatru i uz zvuke prilično energičnog hardcore-a pomalo se i publika opustila pa je krenuo lagani pogo. Ako ih niste gledali ove večeri, imat ćete ih priliku vidjeti već kroz petnaestak dana kada će svirati u Reci:klaonici na prvom danu Distort festivala.

Za kraj nam je ostao bend iz Nebraske pod imenom BIB. Još jedan bend u nizu s Deranged Records etikete koji je posjetio Zagreb. Na ovoj europskoj turneji koja im je, ako se ne varam, prva prezentiraju svoj najnoviji uradak „Moshpit“ koji su izdali za Pop Wig Records.

Od ovog šesteročlanog benda dobili smo dvadesetak minuta prljavog, kanalizacijskog hardcore punk zvuka. Sirovo, polako goruće, ali sve u svemu eksplozivno i bučno, baš onak’ kak’ bog zapoveda, ne (svi sveti su upravo progovorili iz mene), amen.

Joža

https://www.facebook.com/bagmansnoise/

https://bibhc.bandcamp.com/album/pop

https://fyourules.bandcamp.com/releases

Leave a Reply