Jackson Reid Briggs & The Heaters i Mojo Men from Mars u Močvari

Ove srijede, 11. listopada, u organizaciji WolfBad Squada i Beat Citya u Zagreb nam je došao bend Jackson Reid Briggs & The Heaters, a kao domaća podrška uletio je bend Mojo Men From Mars.

Video zapis s koncerta.

 

Oko pola jedanaest pozornicu zauzima zagrebački bend Mojo Men From Mars. Od njih smo dobili oko pola sata prljavog, garažnog, rokenrolom podmazanog punka. Energično, veselo i divlje, baš kao što smo i očekivali, momci jednostavno pršte rock’n’roll duhom.

Oko pola dvanaest na pozornicu izlazi Jackson Reid Briggs & The Heaters. Ovaj australski četverac postoji nekih pet, šest godina, iza sebe imaju već dosta izdanja i povodom izlaska novog albuma pod imenom „Spit On It & Give It A Name“ neki dan su u Beogradu započeli europsku turneju, pa se tako i zagrebački klub Močvara našao na listi gradova koje posjećuju. Clowns je bio zadnji australski bend koji sam imao priliku gledati u Zagrebu, Jackson Reid Briggs & The Heaters s njima dijele grad iz kojeg dolaze (Melbourne) i ljubav prema rokenrolastom punk zvuku s tim da je zvuk benda Jackson Reid Briggs & The Heaters dosta siroviji i teško da se ta dva benda mogu usporediti. U igri je zvuk za zamračene zakutke zadimljenih klubova i birtija, prljavi, polako gorući sound koji kad se zapali gori bez prestanka.

Tako je bilo ove večeri, za vrijeme prve dvije pjesme su pomalo zagrijali publiku, a onda je puklo. Naguravanje, urlanje, lizanje pjevača, prolivanje piva, paljenje play liste i propisni „pogo“ kojeg je predvodila ni manje ni više nego četrdeset plus ekipa. Odličan nastup je jedino pokvarila prekratka svirka (trajala je oko četrdesetak minuta), a pošto je bend navodno za ovu turneju uvježbao samo osam ili devet pjesama, na bisu smo dobili ponavljanje jedne od njih. To je koliko-toliko umirilo ekipu koja je, sudeći po glasnim ovacijama, uz mogući nastavak njihove svirke uredno mogla divljati barem još jedan čitav njihov set.

Joža

https://www.facebook.com/MojoMenFromMars/

https://www.facebook.com/jacksonreidbriggs/

Leave a Reply