Generacion Suicida, Ill Wind i Drotpad u Reci:klaonici

Ovog četvrtka 12. listopada bili smo u Reciklaonici na koncertu bendova Drotpad, Ill Wind i Generacion Suicida.

Video zapis s koncerta.

 

Oko desetke pozornicu Reciklaonice zauzima zagrebački bend Drotpad. Ovaj bend postoji tek oko pola godine, ali već dosad imaju dva izdanja i desetak koncerata iza sebe. Večeras su se predstavili s oko pola sata žestokog hardcore punk zvuka u kojem miješaju utjecaje američkog i britanskog 80’s punka, a tu i tamo sve to začine ska elementima. Sve u svemu, prilično nabrijan bend.

Uslijedio je još jedan zagrebački bend, a to je Ill Wind. Od njih smo već uobičajeno dobili oko pola sata melankoličnog hardcore zvuka, kvalitetno i moćno.

Za kraj nešto prije ponoći na pozornicu ulijeće gostujući bend Generacion Suicida. Ovaj punk bend iz L.A.-a smo već imali priliku gledati prije četiri godine u Attacku, a u međuvremenu im je Doomtown Records izdao čak tri izdanja i oko benda je nastao priličan hype na underground sceni. Pošto se bend odlučio na još jednu europsku turneju na kojoj predstavljaju posljednji album “Reflejos“ Doomtownovci su ih naravno ugostili i u Zagrebu. Do početka njihovog nastupa Reciklaonica se iznadprosječno popunila, ali zbog prilično lošeg zvuka prve tri, četiri pjesme prolaze u prilično mirnoj atmosferi. Nakon toga u valovima nastaje kaos, na momente cijela Reciklaonica divlja, a na momente publika miruje i taman kada se njihov zvuk skroz primio te je publika postala skroz razularena bio je kraj njihovog nastupa.

Okej, dobili smo jedan bis, ali mi je nekako ostao gorak okus u ustima. Da se ne lažemo, bend je meni osobno jako dobar i slušao sam ih podosta u zadnjih par godina te sam od ovog koncerta očekivao puno više, pogotovo nakon njihovog zadnjeg koncerta u Attacku koji mi je bio odličan. E sad, je li problem u meni, njihovom ozvučenju ili u nečem trećem nisam ziher, ali sam siguran da su svirali još petnaestak minuta svi bi otišli kući i više nego zadovoljni. Možda se mnogi ne bi složili sa mnom, ali po mom mišljenju ovo je bio samo jedan prosječan nastup inače vrlo dobrog benda.

Joža

https://www.facebook.com/generacionsuicidaLA/

https://www.facebook.com/illwind.band/

https://www.facebook.com/drotpad/

Leave a Reply