Forca Macabra, Kovaa Rasvaa i No Sanctuary u Reci:klaonici

Ovog petka 13. listopada bili smo na drugoj večeri Dvodnevne punk nabijačine u Reci:klaonici.

Video zapis s koncerta.

 

Druge večeri nije bila tolika gužva i koncert je startao malo opuštenije, tek oko 23 sata. Prvi su pozornicu zauzeli Španjolci No Sanctuary i uz svoj metal punk s goth primjesama pomalo su počeli privlačiti publiku u mračne odaje Klaonice.

Nakon Španjolaca pozornicu zauzimaju tri lika, većina prisutnih nije ziher koji je to od dva preostala benda, Forca Macabra ili Kovaa Rasvaa, a pošto najčešće poznatiji bendovi sviraju zadnji krenulo je neko komešanje među publikom tko je zapravo na pozornici. Nakon prve pjesme spominju da su svirali prije dvadeset godina u Zagrebu i postaje jasno da je to Forca Macabra, bend koji postoji od ’91. i ovo im je nakon nastupa u KSET-u bio drugi posjet Zagrebu. Uz svoj metal thrash hardcore zvuk pjevan uglavnom na portugalskom razgibavaju dio publike dok većina njihov nastup uglavnom podržava pljeskom i glasnim ovacijama. Odrađuju svoj nastup skroz kvalitetno, čak je uletio i bis s basisticom iz benda Kovaa Rasvaa, ali opća atmosfera za vrijeme njihovog koncerta na kraju biva prilično statična s obzirom na muziku koju sviraju i kad sam mislio da je vrhunac večeri prošao na pozornicu se penje meni osobno nepoznat bend Kovaa Rasvaa.

Kovaa Rasvaa postoji šest godina, iza sebe imaju nekolicinu izdanja, brdo nastupa i dijele bubnjara s bendom Forca Macabra. Ono što je uslijedilo je jedan od najenergičnijih nastupa koje sam vidio u zadnje vrijeme. Pjevačica divlja sto na sat, ima je posvuda, a basistica i gitaristica su nabrijane koliko im njihovi instrumenti dopuštaju. Okej, bubnjaru bubanj ne dopušta da se previše miče s mjesta, ali je isto majstor svog zanata i dere ih.

Njihov nabrijani brzi hardcore zvuk raspamećuje većinu prisutnih i kaos traje manje-više čitav nastup. Uglavnom bend Kovaa Rasvaa je apsolutni pobjednik ova dva dana „festivala“.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/KovaaRasvaa/?ref=br_rs

https://www.facebook.com/tumulos/

https://www.facebook.com/NoSanctuaryBand/

Leave a Reply