8. Novo doba festival – Galerija Stara Kapetanija/MKC Kombinat (Drugi dan festivala)

Drugi dan osmog po redu Novo doba festivala, u četvrtak, 5. listopada, bili smo u Galeriji Stara Kapetanija i MKC Kombinatu.

Video zapis.

 

Oko 18 sati došli smo u Galeriji Stara Kapetanija na otvorenju izložbe Aleksandra Denića, pod imenom „Denićeva godina“.  Denićevi dani, jednogodišnji je projekt obilježavanja svakog pojedinačnog dana od početka kolovoza 2016. do kraja kolovoza 2017. godine. Inače dostupni u vidu 12 mjesečnih publikacija, ovog puta svih 365 originalnih crteža našlo se na jednom mjestu, a mogli ste i popričat sa samim autorom i kupit njegovu antologiju “Denićeva godina” koju je izdao MKC Kombinat. I uz sve to na izložbi su zapjevale dvije članice a cappela trija Rođenice.

Nakon izložbe u Staroj Kapetaniji selimo u MKC Kombinat. U njihovoj galeriji Tunel nas dočekuje izložba Marjana Đarmatija, pod imenom „To mora tako“. Ovo je bila prva samostalna izložba novoga člana Art Brut Serbia, inače člana benda Dve Bajage.

Poslije izložbe selimo u klub gdje nas prvo dočekuje Factory Farming, a to je ime pod kojim nastupa švedski izvođač čiji nas industrial noise uvodi u koncertni dio večeri.

Slijedi još jedan one-man bend projekt, a to je Ass iz Marseillea, on kombinira repetativnu elektronsku glazbu s trapom koju on naziva atheist death mass.

I za kraj nam ostaje DJ Dr Kimble. Legendarni berlinski DJ sa iskustvom od tridesetak godina puštanja opskurnih 7“-eva.

Uz zvukove post punka, synth punka i inih punk derivacija s kraja sedamdesetih i početka osamdesetih završio je i drugi dan festivala.

Joža

http://artbrut-inside.org/2017/09/16/marjan-darmati/

https://kakakidsrecords.bandcamp.com/track/1940

 

Leave a Reply