Velika nada američkog soula Nick Hakim na europskoj turneji s Fleet Foxes

Zagreb, 21. rujna – Nerijetko organizatore koncerata velike zvijezde iznenade odabirom izvođača koji im na turneju dolaze kao potpora. Tako je i vjerojatno najveći američki folk rock bend današnjice Fleet Foxes i više nego ugodno iznenadio svojom odlukom da ih na predstojećoj europskoj turneji prati jedno od najugodnijih ovogodišnjih iznenađenja koje nam je stiglo s druge strane Atlantika, pa će tako i nama 9.11. zasvirati u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Radi se o sjajnom američkom kantautoru Nicku Hakimu koji je proljetos oduševio kritiku svojim psihodeličnim soul prvijencem “Green Twins” objavljenim za ATO Records. Nastavši nakon njegova preseljenja iz Bostona u New York ovaj album prezentira raznoliku paletu utjecaja koji su se u Nickovom stvaralaštvu isprepleli tijekom proteklih godina, pa tako sam navodi da se kroz “Green Twins” provlače utjecaji u rasponu od Roberta Wyatta, Marvina Gayea i Shuggie Otisa, sve do Portisheada i My Bloody Valentinea.

Nema nikakve dvojbe da je obitelj odigrala veliku ulogu u njegovom budućem odrastanju u originalnog i zanimljivog glazbenika, budući da ga je tijekom djetinjstva u Washingtonu najprije stariji brat navukao na Bad Brains i Nirvanu, a potom su ga roditelji upoznali s latinoameričkom folk glazbom. Iako sve do srednje škole nije pokazivao previše ambicija kad je glazba u pitanju, tijekom posljednjih godina školovanja naučio je svirati klavijature, nakon čega upisuje studij glazbe u Bostonu i započinje s karijerom glazbenika koja ga je na kraju dovela u Brooklyn.

Strani mediji za Nicka kažu:

 

–        “Superb psychedelic soul debut”  The Guardian

 

–        “For all its kinkiness Green Twins is indubitably an R&B record (tracks like “Cuffed” and “JP” really can’t be described as anything else) and an exceptional one at that.”  The Wire

 

–        “A truly futuristic slice of R&B.”  Uncut

Ulaznice za koncert Fleet Foxesa i Nicka Hakima 9.11. u Tvornici kulture po cijeni od 170 kuna mogu se kupiti u  Dirty Old Shopu, Tratinska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 200 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova.

 

Linkovi:
http://nickhakim.com/

https://www.facebook.com/nickhakimmusic

https://www.instagram.com/en_hakim/

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=mJ8AaxJswgM

https://www.youtube.com/watch?v=ysKpaoYQgYw

https://www.youtube.com/watch?v=rfd6OCgVjvQ

Leave a Reply