Filmska radionica: Nema granica – sve govori

Mislili smo da će naša zadaća biti prikazati stvarnost, no sredstvo koje smo odabrali ponaša se poput trbuhozborčeve lutke koju su opsjeli nepoznati duhovi, ono govori bez kontrole.

 

Filmski laboratorij Klubvizija SC u suradnji s Festivalom 25 FPSpoziva na dvodnevnu filmsku radionicu Nema granica – sve govori koja će se održati 27. i 28. rujna pod mentorstvom Anje Dornieden i Juan David González Monroya, filmskih autora koji će s polaznicima podijeliti neke od osobnih metoda rada s analognim filmom, a kojima se koriste kako bi proširili stvaralačke granice u pristupu dokumentarnoj filmskoj formi. 

Prvi dan radionice započinje gledanjem uz razgovor odabranih filmskih primjera, a potom slijedi snimanje filmske vježbe na tajnoj lokaciji. Snimat će se na 16-milimetarskom crno-bijelom negativu, preobratnom i print filmu, a da bi se dobila zajednička vizualna interpretacija jednog prostora. Drugi dan radionice rezerviran je za rad u tamnoj komori i upoznavanje s različitim tehnikama razvijanja pomoću kojih se manipulira i transformira snimljeni materijal. Zaključak je iskušavanje alternativnih pristupa projekciji uz pomoć više projektora. Pokušat će se izraditi jedan zajednički rad koji cijela grupa može izvoditi uživo.

Raspored: 27. rujna od 10 do 17 sati; 28. rujna od 10 do 16 sati.
Kotizacija: članovi Klubvizije SC 150 kn, ostali 200 kn.

Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com. U prijavi navedite svoje dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 20. rujna, a izabrani polaznici bit će obaviješteni 21. rujna.

Više o mentorima: Anja Dornieden i Juan David González Monroy filmski su autori koji žive i rade u Berlinu. Od 2010. djeluju zajedno kao OJOBOCA. Prakticiraju Horrorism, simuliranu metodu unutarnje i vanjske transformacije. Svoje radove međunarodno predstavljaju na brojnim manifestacijama pred raznolikom publikom. Aktivni su članovi umjetničkog filmskog laboratorija i kolektiva LaborBerlin.

— 

KLUBVIZIJA SC

Sveučilište u Zagrebu
Studentski centar
MM centar
Savska cesta 25
10000 Zagreb

Leave a Reply