Poziv u kazališnu radionicu ‘Punkošipak’

U kazališnoj radionici ‘Punkošipak’ bavit ćemo se tehnikama pokreta i scenskog govora, glasa i tijela, vježbama zagrijavanja i razgibavanja, zajedničkog ritma i timskog rada na sceni, vježbama koncentracije i koordinacije u prostoru. U radu ćemo se koristiti elementima fizičkog teatra i korporalne mime, glume, glasa, teksta, pantomime, plesa, poezije, glazbe, ritma, yoge; radit ćemo na tehnikama usporenog pokreta, upotrebe predmeta, rada s maskama; istraživat ćemo mogućnosti kako govornog, tako i neverbalnog teatra, a zanimat će nas kako predstave, tako i performansi, razne akcije i intervencije u prostoru.

Program rada u akademskoj godini 2017/2018 bit će temeljen na dramskom tekstu ‘Naranča u oblacima’ hrvatske suvremene dramatičarke Ivane Sajko čija je radnja smještena u prostor između neba i zemlje. Priča je to o životu i smrti, o stvarima kojih se ne možemo odreći i onima koje smo spremni zaboraviti.

Radom na dramskom tekstu dolazit ćemo do  glumčeva unutarnjeg doživljaja po kojemu ćemo svaki pojedinac stvarati svoj autentični scenski svijet. Cilj je radionice i rada na dramskom tekstu, uz javnu prezentaciju predstave koja će se održati pri završetku radioničkog ciklusa, zajedničkim aktivnim zalaganjem i ozbiljnim radom stvoriti kreativni kazališni nukleus koji će znati kako na pravi način ispuniti prazni prostor kazališta.

Voditeljica radionice je Irena Boćkai (1986). Polazi ‘Poslijediplomski doktorski studij književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture’. Kontinuirano se educirala u polju suvremenih izvedbenih praksi na radionicama i međunarodnim suradnjama. Nastupila je na mnogo predstava u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Poljska, Izrael, Španjolska, Rumunjska, Italija, Maroko). Sudjelovala je na festivalima nezavisnoga kazališta i suvremenih izvedbenih praksi kao što su ‘PUF’ festival, ‘Sedam dana stvaranja’, ‘Perforacije’ i ‘Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI’ (Hrvatska) te ‘Acco Fringe’ (Izrael) i ‘ULICA STREET ART’ u Krakowu.

Cijena radionice: 150 kunu mjesečno, 100 kuna (za studente i članove udruge)

Informacije i upisi: 091 724 1825

                                  irena.bockay@gmail.com

                                  https://www.facebook.com/punkosipak/?ref=aymt_homepage_panel

Leave a Reply