No Sanctuary #4: Treći dan/Third day

I tako je došao 29. srpanj, treći dan No Sanctuary festivala.

Video zapis s treće večeri festivala.

 

Nešto poslije 20 sati na pozornicu izlazi njemački bend Evil Warriors. S prljavim black metal zvukom ovaj maskirani četverac otvorio je posljednju večer festivala.

Nakon polusatne svirke benda Evil Warriors pozornicu zauzima bend Okus. Ovaj bend iz Irske predstavio nam se svojim grindcore crust metal zvukom.

Oko deset sati red je došao na bend Visions Of War. Ovaj belgijski crust bend sa stažem od preko dvadeset godina odradio je još jedan koncert u ovim krajevima, kao što se moglo i očekivati bili su prljavi, sirovi i žestoki.

Red je došao na talijanski bend Horror Vacui. Ovaj bend je žanrovski odskakao od većine bendova na ovom festivalu, sviraju post punk goth rock, al’ je najvjerojatnije baš zbog toga na njihov nastup došla većina posjetitelja festivala, prilično zanimljiv bend.

Malo prije ponoći na pozornicu izlazi i bend Electrozombies. Ovaj tročlani bend iz Čilea predstavio se sa skoro sat vremena nabrijanog crusty death metala, zvučali su prilično moćno.

Ubrzo nakon Electrozombiesa na pozornicu izlazi bend Alement. Ovaj američki tročlani bend krase dva vokala i brije se na stenchcore crust.

Oko dva ujutro na pozornici se uprizorio i bend Haemophagus, predstavnici talijanske škole death metala. Oderali su četrdesetak minuta old school death metala i iznenadili nas obradom benda Pungent Stench.

Predzadnji bend večeri bio je Lautstürmer. Još jedan švedski proizvod, članovi benda Driller Killer, a gitarista smo vidjeli i druge večeri festivala u bendu Voidfiller. Od njih smo dobili poštenih pola sata sirove pankčine, čak im se i bubanj raspao odmah nakon prve ili druge stvari, al’ su nakon kraće pauze nastavili u revijalnom tonu, crust as fuck.

I za sam kraj festivala ostao je bend Proslov. Njima je pripala čast da uz svoj metalizirani hardcore zvuk zatvore koncertni dio festivala i odradili su to sa stilom, bilo je ponešto mošanja, a pao je i poneki crowdsurfing, kvalitetan finiš. Oni kojima je ostalo još ponešto energije mogli su do ranojutarnjih sati uživati u raznim trash hitovima koje je puštao DJ, ja nisam bio jedan od njih, baterije su mi pregorile, ali sam oko 9 otvorio oko nakratko i mogao sam čuti da je ostalo još zombija željnih zabave.

Sve u svemu, i ove godine smo uživali u omiljenim nam bučnim bendovima  i zabavili smo se skroz kvalitetno, nadamo se da ovo nije bio posljednji nastavak No Sanctuary festivala i da se vidimo dogodine u našim krajevima.

 

Joža

 

https://www.facebook.com/Evil.Warriors.Excess/

https://www.facebook.com/Okusband/

https://www.facebook.com/Visions-Of-War-187493521310600/

https://www.facebook.com/Horror-Vacui-230480293648769/

https://www.facebook.com/ELECTROZOMBIES-79889610799/

https://www.facebook.com/chronicalement/

https://www.facebook.com/Haemophagus/

https://www.facebook.com/LAUTST%C3%9CRMER-206775732669038/

https://www.facebook.com/proslovzupanja/

Leave a Reply