The Shivas i Dog’s Beach na Beat City Festivalu u Močvari

Ove nedjelje, 11. lipnja, bili smo u Močvari na prvom danu Beat City Festivala gdje su svirali bendovi Dog’s Beach i The Shivas.

Video zapis s koncerta.

 

 

Oko deset sati pozornicu zauzima domaći bend Dog’s Beach. Zadnji puta sam na njihovom nastupu bio prije pola godine u Močvari i to isto u Beat City organizaciji kada su svirali zajedno s bendom Cheena. U međuvremenu su još malo izmijenili postavu, više nemaju pjevačicu, sada imaju pjevača i rade na prvom albumu s kojeg ovih dana na kapaljku polako izbacuju pjesme u javnost. Od njih smo ove večeri dobili jedan skroz kvalitetan četrdeset i pet minutni set psihodeličnog surf zvuka. Publika je njihovu svirku prihvatila objeručke i naravno zatražila bis, a pošto su već odsvirali sve što su pripremili na brzinu su se snašli i odsvirali svoju verziju pjesme „Smoke On The Water“ i pozdravili se s nama.

Nakon kraće pauze na pozornicu izlazi i portlandski bend The Shivas. Ovaj tročlani bend svira već desetak godina, za izdavačke kuće kao što su K Records i Burger Records su do sada izdali pet dugosvirajućih albuma i tri EP-a, od kojih je zadnji „Turn Me On“ izdan prije točno mjesec dana i upravo ga promoviraju na ovoj europskoj turneji. Na premijernom zagrebačkom nastupu su nam se predstavili finim kolažom sanjivih surf ritmova, psihodeličnog rocka, zabavnih 60’s groovy doskočica i divljeg garage punk zvuka. Publika se uglavnom dobrano zabavljala za vrijeme njihove jednosatne svirke, bilo je tu svega, plesanja po pozornici, ali i valjanja po podu ispred nje, pa i nekih igrokaza s dekoracijama kojima je ovu večer Trash Will Smash/Artu Ditu ekipa (inače članovi benda Dog’s Beach) uredila pozornicu. Sve u svemu, čini mi se da se i bendu svidjela sveukupna atmosfera, pa su bez problema nakon kratkih ovacija izašli na bis kojeg su započeli pjesmom „Free Bird“ benda Lynyrd Skynyrd, al’ su pjesmu naglo prekinuli i rekli da se samo šale, pa je uslijedio još jedan kratak set njihovih stvari nakon kojeg je stvarno bio kraj nastupa, a i prve večeri ovog festivala.

Pošto ovo nije bilo kakav festival nego Beat City Festival, druga večer se neće održati već idući dan nego tek 14. lipnja, pa se do tada odmorite, jer vas u srijedu na Močvarinoj plaži čekaju bendovi Death Valley Girls i Triptides.

Joža

https://www.facebook.com/theshivas/

https://www.facebook.com/Dogs-Beach-651923144976206/

Leave a Reply