Otvorene prijave za radionicu filmskog performansa i zatvaranje sezone u Klubviziji SC

OTVORENE PRIJAVE ZA RADIONICU FILMSKOG PERFORMANSA
 
1.7.2017. / 14 – 19h / Facebook event
 

Mentori: Luis Macias & Adriana Vila (Crater Lab, Barcelona) 

Filmski laboratorij Klubvizija SC poziva na intenzivnu jednodnevnu radionicu filmskog performansa koja će polaznicima pružiti uvid u temeljne teorijske koncepte proširenog filma te različite mogućnosti izražavanja tijekom 16 mm projekcije.

U fokusu radionice biti će upoznavanje s raznim tehničkim metodama intervencije na filmski materijal, manipulacija i modificiranja filmskog projektora kao i prikaz drugih instrumenata koji se mogu koristiti prilikom performansa.

Radionicu će mentorirati Luis Macías i Adriana Vila, katalonski filmski umjetnici i suosnivači barcelonskog filmskog laboratorija Crater-Lab. Kao umjetnički tandem djeluju od 2010., a filmske performanse izvode na raznim festivalima i muzejima diljem svijeta. Njihov rad odlikuje visoka razina improvizacije, strukturalne kompozicije te formalna istraživanja praćena zvučnim vibracijama i snažnim svjetlosnim efektima.

Kotizacija / članovi Klubvizije SC: 100 kn / ostali: 150 kn

Prijave na e-mail: sc.klubvizija@gmail.com / U prijavi ukratko navedite vaše dosadašnje iskustvo u radu s filmom i zašto želite sudjelovati na radionici. Prijave su otvorene do 25. lipnja, a odabrane polaznike ćemo obavijestiti 26. lipnja.

 
 
 
ZATVARANJE SEZONE U KLUBVIZIJI SC: EVEN SILENCE IS CAUSE OF STORM
 
30.6.2017. / 20h / MM centar / Facebook event
 
Nakon niza uspješnih radionica, predavanja, projekcija i performansa u sezoni 2016./2017., Klubvizija SC vrata zatvara do jeseni. Dođite proslaviti s nama početak ljeta uz izložbu fotografija  članova i čuveni performans Even Silence Is Cause of Storm, filmaša iz barcelonskog Crater Laba.
 

Fotografije će biti izložene u predvorju MM centra, a rezultat su Foto druženja srijedom na kojima polaznici foto-radionica nastavljaju istraživati mogućnosti kreativnog rada s analognom c/b fotografijom.

 
EVEN SILENCE IS CAUSE OF STORM hvaljeni je filmski performans katalonskog filmskog dvojca Luisa Macíasa i Adriane Vile Guevare te portugalskog glazbenog umjetnika Alfreda Coste Monteira.
Performans se sastoji od mnogostrukih analognih projekcija 35-mm dijapozitiva te ručno rađenih 16-mm filmova, u pratnji elektro-akustičnih partitura. 
 
Impresivan, hipnotičan te istovremeno snažan i suptilan rad, hvaljen je i prikazivan na brojnim uglednim glazbenim i filmskim festivalima te muzejima diljem svijeta (Primavera Sound, Rotterdam Film Festival, San Francisco Cinematheque, …).

Leave a Reply