Svibanjske radionice u Autonomnom kulturnom centru

 

Autonomni kulturni centar za svibanj pripremio je kreativne i produkcijske radionice: stop animacije, glazbene produkcije i break dance-a – Break it Out. Radionice se odvijaju kroz programe Attackove tvornice i Programa AKC. Radionica glazbene produkcije održavati će se 6, 7,13 i 14, svibnja od 12.00 sati, radionica stop animacije odvijati će se u slijedećim terminima: 10.- 12.5., 17.- 19.5, 31.5 – 2.6. i 14. 6 u terminima od 17 – 20, petkom od 15- 18sati. Dinamika održavanja break dance radionica je svaki petak od 5.svibnja u 19.00 sati (trajanje 90 minuta) završno sa 16. lipnjem.

Sve radionice su besplatne, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: https://goo.gl/Ihd1Zj za radionice glazbene produkcije zaključno s 5.svibnjem i stop animacije zaključno s 8. svibnjem, a na linku https://goo.gl/HxTSwM za radionice break dance-a zaključno s 4. svibnjem Informacije na: www.attack.hr

https://www.facebook.com/events/369485083446538/

https://www.facebook.com/events/1507075029303117/

Program Autonomnog kulturnog centra i Attackove tvornice realizirani su uz podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstva kulture republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

O radionicama:

RADIONICA STOP ANIMACIJE

Radionica stop-mo animacije usmjerena je svim polaznicama/polaznicima zainteresiranima za multimedijalne stvaralačke procese — početnicama/početnicima koji nisu dosad imali prilike raditi u sličnome okruženju, i autori(ca)ma sa željom za više prakse i iskustva.

Tehnika stop animacije i koncept filma kao timskog projekta dopuštaju nam paralelno razviti maštu i disciplinu kroz kreiranje jednog suradničkog djela, uz individualno savladavanje priručnih tehnika izrade lutaka od plastelina, kreiranja dinamičnog scenarija, preciznog snalaženja u prostoru i vremenu, te upoznavanja koncepta kadra kao semantičkog formata i kao tehničkog gradbenog elementa filmske umjetnosti. Fokus radionice je na individualnom stvaralaštvu klasičnim umjetničkim tehnikama iz domene kiparstva (pri kreiranju 3d likova), i procesu suradničkog konstruiranja narativa, te konstrukciji svih zasebnih elemenata u jedno kompleksno estetično djelo.

Cilj radionice je pružiti priliku za individualnu kreaciju i iskustvo uklapanja vlastitog estetskog izričaja u veće, zajedničko djelo, te upoznavanje tehnika modeliranja i oživljavanja zamišljenih likova te osnovnih animacijskih pravila koja mogu biti korisna u budućem autorskom radu svakog polaznika/polaznice.

Voditeljica radionice je Dina Karadžić, BFA+MFA na ALU Zg 2012; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [www.formatc.hr], organizacije s fokusom na suvremenom umjetničkom istraživanju i suradničkom stvaralaštvu. Aktivno (su)djeluje u području suvremenih transdisciplinarnih i edukativnih praksi; eksperimentira u području vizualne | digitalne | internetske umjetnosti; radila u poljima stop-animacije i autorskog oblikovanja likova, te freelance ilustracije.

RADIONICA GLAZBENE PRODUKCIJE

Glazbeno edukacijska radionica u kojoj se polaznike upoznaje s osnovama glazbene produkciji s naglaskom na dub/reggae i srodne glazbene pravce. U sklopu radionice polaznici će imati priliku u praksi isprobati neke od tehnika miksanja koje su zastupljene, kako u tradicionalnoj, tako i suvremenoj glazbenoj produkciji. Bit će objašnjena klasična studijska hardwerska oprema (miks pult, efekti, uređaji za manipulaciju zvuka i sl.), ali i softwer (Ableton, Cubase), koji je u današnjoj glazbenoj produkciji nezaobilazan element. Nakon upoznavanja s osnovnom terminologijom, hardwerskom opremom, softwareom, osnovnim načelima produkcije i miksa polaznici će imati mogućnost, koristeći naučeno, eksperimentirati i manipulirati s audio trakama kako bi stvorili nove verzije i mikseve pjesama. Glavni naglasak radionice je kreativno manipuliranje glazbom, iz perspektive producenta, ne samo unutar dub/reggae žanra već i općenito.

Voditelj radionice: DUBOLIK (Jadranko Kereković). Rođen u Sarajevu, 90-tih godina dolazi u Zagreb i susreće se sa ex-Yu punk i diy scenom. Duži niz godina svira gitaru u hc-punk bendu Radikalna promjena. Kroz godine njegov glazbeni interes proširuje se na reggae te kasnije na dub i dubom inspiriranu glazbu. 2002.godine sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva, u kojem isprva svira gitaru, a poslije, kako bend sve više naginje elektronskom zvuku svom setupu dodaje synthove, samplere, efekte…Paralelno s Radikal Dub Kolektivom uz dvoje prijatelja iz benda se oformljava i Radikal Dub Sound orijentiran na live izvedbu digitalnog duba, gdje preuzima posao live-dubbinga i produkcije. Nakon razlaza Radikal Dub Kolektiva 2010.godine zajedno s s Vanjom, također iz bivšeg benda, oformljava novi dub projekt imena Dubble, te uskoro zajedno pokreću i vlastiti label-Dub Tunnel rec. na kojem su do sada izdana četiri 10″ vinila u Dubolikovoj produkciji. Osim angažmana u vlastitim projektima kontinuirano surađuje i s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron…) s dub verzijama, remiksevima i sl. Kroz sve godine bavljenja autorskom glazbom također nastupa i sa dj selekcijom u kojoj je prezentiran presjek razvoja reggae i dub muzike, od svoji začetaka do današnjeg suvremenog heavyweight duba

BREAK IT OUT BBOY/BGIRL RADIONICE suradnički je program Autonomnog kulturnog centra, udruge „Savršeni Krug“ i udruge „OK“ . Radi se o nizu break dance radionica za sve uzraste koje će u proljetnom ciklusu započeti s realizacijom 05.svibnja. Metode rada na radionicama bazirane su na grupnom i individualnom pristupu, uz prilagodbu za razne razine znanja i vještina break dancea, pa će tako mjesto na radionicama biti otvoreno i za početnike/ce i napredne polaznike/ce. Treninzi po grupama odvijati će se paralelno, a sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Voditelji radionica: Rusi Yosifov i Vladimir Smud

Rusi Yosifov sudjelovao je na radionicama i plesnim master klasovima s Aurelienom Bori (FR), Mariom Spet (NZ); Kenom Swift (SAD); Suga Pop (SAD); Junious House Brickhouse (SAD); Rashaadom Pierson (SAD); Break Eazy (SAD); Maurizio The Next One (ITA) i mnogim drugima. Glavni je organizator break dance i hip hop događanja u Bugarskoj. Od 2003. godine organizirao prvo izdanje međunarodnog umjetničkog festivala Jam On It, koji se i dan danas održava (2014. godine održano je 14. izdanje festivala); od 2003. organizira velik broj događanja – od klubskih i privatnih partija do velikih hip-hop festivala u Bugarskoj (B-boy floor wars; Soul Dynamite; Sushi funk; No dance code; Breathing Sofia itd). Od 1998. godine je učitelj bugarskog folklora i urbanih plesnih stilova u plesnim školama “Naj”(Smolyan, Bulgaria), Sleepwalkingz break school (Sofia & Smolian, Bulgaria), Plesna Škola “Flava House” (Sofia, Bulgaria), a preseljenjem u Zagreb vodi plesne škole urbanih plesova u “Megablast” (Zagreb), OC Slava Raskaj (Zagreb), Zajednici Bugara u RH (Zagreb), Zagrebačkom Plesnom Centru(Zagreb), Kulturnom Centru Pešćenica (Zagreb), Osnovnoj školi “Braca Radić” (Botinec, Zagreb); Školi za uličnih plesova House of Jam (Zagreb), Udruzi Movement (Osijek) i Maxi Dance Studiu (Maksimir, Zagreb). Sudionik je brojnih natjecanja, a osim plesa aktivni je glazbeni producent i Dj.

Vladimir Smud je break dancer sa više od 20 godina iskustva aktivnog rada na razvoju HipHop kulture u Hrvatskoj te više od 15 godina iskustva u organizaciji. U svom dosadašnjem radu bio je organizator, partner i izvođač u više od 100 događaja i projekata diljem Europe. Od 2000. Godine postao je jedan od organizatora raznih aktivnosti koji su bili vodeća struktura Balkanskog HipHop pokreta. Njegov aktivni rad doveo ga je do razvitka mreže ne profitabilnih organizacija u Europi sa ciljem umrežavanja, povezivanja i razmjene iskustva takvih organizacija diljem Europe. Sudjelovao na međunarodnim break dance natjecanjima u Austriji, Bugarskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Rumunjskoj, Srbiji, Sloveniji, Švicarskoj i Hrvatskoj. Učitelj je break dancea u plesnim školama “Megablast” (Zagreb), “STone” (Split), “FreeStyle Kings” (Zagreb), “Don Kolarek BBoy Akademija” (Zagreb), Plesni Klub „Pinokio“. Voditelj je break dance radionica u Beču i Salzburgu (Austrija), Vilniusu (Litva), Bologni (Italija), Zurichu (Švicarska). Glavni je organizator break dance i hip hop događanja u Hrvatskoj. Od 2002. godine organizirao više od 60 break dance natjecanja, festivala, jam-ova i radionica (“Flor Kilah Immemorial Jam”, “xSTatic”, „Dirty 30s“, “BBOYIZM”, “Style Vision”, „Battle Zone“, „Bboyizm“, „Circle Printz“, „West Coast Istra Battle“, „B-Urban Meeting“, „Havikoro Croatian Tour“)

Leave a Reply