20 godina Attacka: Pasmaters, Final Approach, AK 47, Dislike i No Trivia Peddlers

Ovog petka, 19. svibnja, bili smo u Attacku na koncertu bendova No Trivia Peddlers, Pasmaters, Final Approach, AK 47 i Dislike.

Video zapis s koncerta.

  

Ovaj tjedan započela je proslava 20. rođendana Attacka, pa je tim povodom, a i povodom 10 godina postojanja Attackovog programa Grind Punk Hell organiziran ovaj koncert. No Trivia Peddlers, novi pulski hardcore bend otvorio je večer. Nažalost, na njihov sam nastup uletio tek na kraju njihove zadnje stvari i sve što mogu reći je da sviraju hardcore punk, a bend čine likovi koje većina već zna iz njihovih drugih bendova kao što su Nulla Osta, S.M.C. i Red Tape

U zadnji tren je došlo do promjene u redoslijedu nastupa bendova, pa su drugi zasvirali Pasmaters. Originalno su trebali svirati zadnji, ali pošto su ipak najstariji bend ove večeri (samo za informaciju dečki sviraju već trideset i tri godine) pretpostavljam da im se nije dalo čekati do pola dva, što im na kraju i nije bio neki potez. Ovo je valjda prvi put da sam ih gledao, a da baš i nije bilo kaotično, svirali su oni pošteno hardkorčinu, ali je ipak bilo premalo ljudi u klubu. Dobar dio njihove publike ostao je vani misleći da sviraju kasnije, pa je palo samo par singalonga i poneki sramežljivi pogo. Nažalost, nije to ono na što sam navikao na njihovim koncertima, al’ nema veze, bit će sigurno bolja atmosfera idući put, ne sumnjam.

Uslijedio je slovenski bend Final Approach. Ovaj bend isto već ima sasvim solidan staž iza sebe, postoje petnaest godina i večeras nakon dužeg vremena ponovo su posjetili Zagreb. Od njih smo već uobičajeno dobili dvadesetak minuta brzog i nabrijanog youth crew hardcorea, This is Krško not L.A. stajli.
  

Red je došao na zagrebački bend AK 47. Oni već imaju skoro dvadeset godina postojanja iza sebe i može se reći da su zadnjih par godina u hibernaciji, ako se ne varam, zadnji njihov koncert u ZG-u bio je prije dvije i pol godine kada su svirali zajedno sa bendovima Totalni promašaj, Nuclear Altar i No Limits. Publika se očito zaželjela njihove svirke i ove večeri tek za vrijeme njihovog nastupa dolazi do prave punk atmosfere, poganja ne fali, hvatanje za mikrofon i singalong je skoro za vrijeme svake pjesme, a pao je i pokoji stage dive. Pola sata hardcorea s anarho stavom na najbolji mogući način.

I za kraj je ostao požeški bend Dislike. Bend koji kao i Attack slavi svoj dvadeseti rođendan, te iako su prije nekog vremena okačili rukavice o klin, večeras su se okupili samo zbog Attackove proslave i hvala im na tome. Preko društvenih mreža sam vidio da se nešto žale da nisu imali niti jednu probu i da će im ovaj koncert biti proba uživo, al’ iskreno, većina nas u publici to nije ni primijetila. Ekipica je oderala kako spada, pola sata bezkompromisnog grindcorea, da ti procuri krv na uši, a publika je to itekako dobro prihvatila te za vrijeme skoro svake stvari mošala, pogala i naravno borila se za mikrofon. Nadam se da će im ova svirka dati malo vjetra u leđa i da se vidimo uskoro ponovno.

Sretan nam svima 20. Attackov rođendan i poživio još barem toliko, a Medika naravno ostaje!

 

Joža

 

https://www.facebook.com/ak47bandzg/

https://www.facebook.com/Pasmaters-395965350546226

https://www.facebook.com/Final-Approach-Kr%C5%A1ko-Hardcore-118491321544372/

https://www.facebook.com/dislikecore

https://www.facebook.com/notriviapeddlers/

Leave a Reply