Sonic Imprint ⇶ 16 mm projektor kao zvučni instrument

U fokusu trodnevne radionice filmskog laboratorija ‘Klubvizija SC’ je optički zvuk na 16 mm filmu, sinkronizacija slike sa zvukom te istraživanje različitih tehnika manipulacije filmom s ciljem kreiranja novog sadržaja kombinirajući found footage materijal sa zvučnim kolažima. Polaznici će eksperimentirati s optičkim zvukom koristeći različite mikrofone kako bi intervenirali u zvuk koji reproduciraju projektori, izradom i instalacijom filmskih petlji (loopova) u prostoru, modificiranjem projektora i brzine izmjene sličica pomoću posebnog nastavka. Polaznici mogu donijeti vlastite DIY elektroničke instrumente za eksperimentiranje zvukom na radionici.


Raspored radionice:
Petak, 12.5. | Od 19 do 21 
| Uvodno predavanje, pripreme
Subota, 13.5. | Od 12 do 17 | Radionica

Nedjelja, 14.5. Od 16 do 21 | Finaliziranje radova i prezentacija rezultata

 
Broj mjesta na radionici je ograničen. U prijavi navedite zašto želite sudjelovati na radionici i pošaljite na e-mail:sc.klubvizija@gmail.com do 7. svibnja, a odabrane polaznike obavijestit ćemo 8. svibnja. 
Kotizacija: 170 kn (za članove Klubvizije SC 110 kn).

Radionicu mentoriraju Stefan Voglsinger i Guillermo Tellechea, multimedijalni umjetnici, članovi filmskih organizacija Filmkoop, Setzkasten i FRAMER u Beču. Stefan Voglsinger je skladatelj za filmske i kazališne projekte te organizator radionica DIY elektroničkih instrumenata. Gullermo Tellechea je autor niza eksperimentalnih filmova, uglavnom radi s analognim filmom i fotografijom, a od 2009. do danas realizirao je preko stotinu kratkih Super 8 portreta u okviru projekta Cinématons.
 
FB event ovdje.

Leave a Reply