The Arson Project, Fredag Den 13e i Namet u Attacku

Ove srijede, 19. travnja, bili smo u Attacku na još jednom Grind Punk Hell-u, ovoga puta svirali su bendovi Namet, Fredag Den 13:e i The Arson Project.

Video zapis s koncerta.

 

Negdje oko deset sati pozornicu zauzima bend Namet. Ovaj četveročlani bend iz Zagreba je do sada izdao jedan album pod imenom „Never Ending Struggle“. Pošto su osim njih svirala i dva švedska benda, a njihov zvuk se oslanja na staru švedsku crust punk školu kombiniranu s death i black metalom, bili su baš dobar odabir da otvore večer. Od njih smo dobili jedno pola sata prilično nabrijanog i moćnog zvuka, pa iako su svirali prvi, publika se već na njima pomalo opustila i započela mošat, a ako sam dobro primijetio na njihovom nastupu je bilo i najviše publike u klubu što nije mala stvar za bend koji postoji tek nešto više od godinu dana.

Uslijedio je bend iz Göteborga, Fredag Den 13:e. Ovaj bend postoji desetak godina, do sada su izdali tri albuma i nekoliko singlica, imali su i poneku promjenu u postavi, a na ovoj europskoj turneji nastupaju kao petorka. Večeras su nam se predstavili s pola sata brzog i nabrijanog motorcharged crusta, na najbolji mogući način spojili su utjecaje bendova kao što su Motörhead i Poison Idea sa skandinavskim crust zvukom na tragu bendova Wolfpack i Disfear i dobili smo čistu energetsku bombu što je rezultiralo laganim pogom i ponekim mošanjem, sasvim pristojno za sredinu tjedna.

Za kraj nam je ostao bend The Arson Project, oni dolaze iz Malmöa. I ovaj bend postoji nešto više od desetak godina, iza sebe imaju nekoliko EP-a i nedavno izašli album „Disgust“ kojeg promoviraju na ovoj europskoj turneji na kojoj su zajedno s bendom Fredag Den 13:e.

Za razliku od švedskih tour kolega, njihov zvuk ide više u grindcore powerviolence smjeru, imaju brze i žestoke stvari koje u prosjeku traju od jedne do dvije minute, eksplozivno dvadeset-minutno satiranje i ono malo sluha što nam je ostalo, jedino što je izostalo je malo žešća reakcija publike koje je do kraja njihovog giga ostalo prilično malo.

 

Joža

 

 

https://www.facebook.com/nametofficial/

https://www.facebook.com/thearsonproject/

https://www.facebook.com/fredagden13e/

Leave a Reply